Ο Δημήτρης Κατσίβελης μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου λίγο πριν την έναρξη της προπόνησης του ΠΑΟΚ στην Σμύρνη εν όψει του αυριανού επαναληπτικού με την Καρσίγιακα για τη φάση των “16” του Basketball Champions League.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Κατσίβελη:

Για το αν σκέφτονται το πρώτο παιχνίδι: «Στο μυαλό μας υπάρχει το πρώτο παιχνίδι μόνο από την άποψη του πως αντιδράσαμε και πώς παίξαμε. Τα τελευταία τρία λεπτά με κάποια εύκολα λάθη χάσαμε τη διαφορά που είχαμε πάρει. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να μας μπει στο μυαλό και να είμαστε ακόμα πιο σκληροί άλλα και πιο έτοιμοι αύριο, για να πάρουμε την πρόκριση».

 Για το ότι στο πρώτο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ κράτησε την Karsiyaka 17 πόντους κάτω από τον μέσο όρο της:«Σίγουρα, η άμυνα ήταν αυτή που μας έδωσε τη νίκη. Κάναμε πάρα πολύ καλή δουλειά σε αρκετούς από τους κινητήριους μοχλούς της Karsiyaka και το ίδιο θέλουμε να κάνουμε και αύριο».

Για το πόσο εύκολο είναι για τον ΠΑΟΚ να περιορίσει την Karsiyaka μέσα στην Σμύρνη: «Σίγουρα δεν είναι εύκολο, αλλά είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό και θα βάλουμε τα δυνατά μας για να τα καταφέρουμε».

Για το τι πρέπει να αποφύγει ο ΠΑΟΚ: «Δεν πρέπει να χάσουμε τη συγκέντρωσή μας. Είτε βρεθούμε μπροστά στο σκορ, είτε πίσω, πρέπει να μείνουμε πολύ συγκεντρωμένοι ειδικά στο αμυντικό κομμάτι. Δεν πρέπει να επηρεαστούμε από τα συναισθήματα μας, είτε αυτά είναι θετικά, είτε αρνητικά».

Για το αν τους δίνει ώθηση το γεγονός ότι η ομάδα ξεκίνησε άσχημα στην Ευρώπη, αλλά τελικά διεκδικεί μια θέση στα προημιτελικά: «Σίγουρα από την αρχή είχαμε ξεκινήσει κάπως άσχημα, αλλά δεν είναι αυτό που μας άξιζε και αυτό που δείχναμε στις προπονήσεις. Άλλαξε το πρόσωπο μας και καταφέραμε να κάνουμε μια πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη. Θέλουμε και το παιχνίδι αύριο, για να φτάσουμε και στους 8».