Ο Ιωάννης Παπαπέτρου θεωρεί πως η Μπάρτσα δεν είναι ομάδα του πεταματοθ και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Ρπίσης παραδέχτηκε πως πλέον ο Ολυμπιακός είναι πλήρης και στα κρίσιμα ματς τηε σεζόν θα είναι πανέτοιμος.

«Η Μπαρτσελόνα είναι μία πολύ επικίνδυνη ομάδα άσχετα με την βαθμολογική της θέση. Οι αντίπαλοι έχουν πολύ καλό ρυθμό και στην άμυνα και στην επίθεση. Μπορούν να παίξουν σε υψηλό τέμπο και στο σετ παιχνίδι και στον αιφνιδιασμό. Εμείς από την πλευρά μας, οφείλουμε να είμαστε σκληροί επιθετικά να ελέγξουμε τα λάθη μας και να βάλουμε τα κορμιά μας στην άμυνα, ώστε να σταματήσουμε το ρυθμό των αντιπάλων μας».

Για το γεγονός πως θα λείπει ο Παπανικολάου και θα παίξει περισσότερο ο «Πάπι» τόνισε: Όλη η ομάδα θα παίξει για τον Κώστα. Εννοείται εγώ θα έχω περισσότερο βάρος, αφού παίζουμε στην ίδια θέση, όμως το σημαντικό είναι να πάρουμε τη νίκη, ανεξαρτήτως ποιος παίζει και ποιος δεν παίζει.

Ο νεαρός φόργουορντ είπε επίσης πως το γεμάτο ρόστερ, προσφέρει φρεσκάδα στον Ολυμπιακό: «Το ρόστερ είναι πολύ πλήρες και γεμάτο. Όταν είμαστε όλοι υγιείς, υπάρχουν ανάσες για όλους και ρόλους για όλους. Η σεζόν είναι πολύ μεγάλη κι αυτό δεν το καταλαβαίνει πολύ κόσμος. Ευτυχώς τώρα είμαστε πλήρεις και σιγά σιγά που πλησιάζουν τα κρίσιμα ματς, θα είμαστε ξεκούραστοι να τα δώσουμε όλα για να πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας».

Για τον χαμό του πατέρα του Γιάννη Σφαιρόπουλο, Σάββα Σφαιρόπουλο, και αν θα παίξουν και για αυτόν: «Σίγουρα εννοείται όλοι ευχόμαστε συλλυπητήρια στον κόουτς να είναι καλά αυτός και η οικογένειά του. Από εκεί και πέρα πρέπει να συνεχίσουμε στη ζωή, σαν ομάδα εννοώ, γιατί αυτό επηρεάζει όλους μας. Ναι θέλουμε να παίξουμε για τον κόουτς και να αφιερώσουμε τη νίκη σε αυτόν. Αλλά νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς για να σκεφτόμαστε όλα αυτά, Πρέπει να μπούμε στο γήπεδο και να σκεφτόμαστε μόνο το παιχνίδι και καθώς έρθει η νίκη να γίνει αυτό που πρέπει».