Επόμενος αγώνας της Μπαρτσελόνα, η εκτός έδρας αναμέτρησή της με τον Ολυμπιακό (15/3, 21:00) και ο Σβέτισλαβ Πέσιτς εξήγησε πως ο αγώνας αυτός είναι ευκαιρία για την ισπανική ομάδα να “μετρήσει” τις δυνάμεις της.

Διαβάστε όσα είπε:

«Ο Ολυμπιακός διαθέτει την καλύτερη άμυνα στη διοργάνωση. Δέχεται μόνο 74 πόντους ανά παιχνίδι, είναι δεύτερος στα ριμπάουντ, έχει κερδίσει επτά εντός έδρας παιχνίδια, έχει πέντε συνεχόμενες νίκες κι έχει χάσει μόνο ένα ματς στο Φάληρο. Παίζει σκληρά, στηρίζεται πολύ στην άμυνα και την αθλητική ένταση. Τους σεβόμαστε πολύ. Για εμάς ο Ολυμπιακός είναι η νέα πρόκλησή μας ώστε να δούμε σε ποιο σημείο βρισκόμαστε μολονότι δεν είμαστε στο επίπεδο που θέλουμε λόγω των τραυματισμών» εξήγησε στην αρχική του τοποθέτηση ο Σέρβος προπονητής ενόψει της αναμέτρησης στο ΣΕΦ.

Εν συνεχεία σχολίασε το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός διεκδικεί το πλεονέκτημα έδρας ενώ η Μπαρτσελόνα δεν έχει βαθμολογικό κίνητρο: «Στην Euroleague παίζεις συνεχώς για τη νίκη. Αντιμετωπίζουμε ομάδες που έχουν στόχους, που θέλουν να προκριθούν στα playoffs ή να τερματίσουν στην τετράδα. Δεν είναι όπως στη regular season του ΝΒΑ. Για μένα η Euroleague είναι πιο ενδιαφέρουσα, με περισσότερες “μάχες”. Ό,τι συμβαίνει δηλαδή στα playoffs του ΝΒΑ».