Ο Ολυμπιακός όπως και πέρσι, έκανε τη διπλή ήττα του από μία ομάδα χωρίς στόχους (2017 Γαλατασαράι, 2018 Μπαρτσελόνα). Δείχνοντας πως δεν αλλάζει εύκολα… συνήθειες. Βέβαια όπως εύστοχα είπε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, καλύτερα τώρα, παρά αργότερα.

Το αρνητικό αποτέλεσμα με την Μπαρτσελόνα, σίγουρα δεν το περίμεναν πολλοί. Όμως ίσως είναι προτιμότερο από ένα ακόμα ροζ φύλλο αγώνα. Φυσικά δεν εννοούμε πως καλώς έχασαν οι “ερυθρόλευκοι”. Όμως κοιτάζοντας προς τον επόμενο γύρο, όλοι παίκτες και προπονητής, θα θυμούνται την άθλια εμφάνιση με τους “μπλαουγκράνα”.

Βλέπετε σ’έναν μαραθώνιο 30 αγωνιστικών, εκεί που εστιάζουν οι περισσότεροι, είναι στα παιχνίδια που στράβωσαν, αφού αυτά είναι παραδείγματα προς αποφυγήν.

Ναι, ο Ολυμπιακός εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα τρίποντα. Ναι όταν είναι άστοχος έξω από την άρκτο των 6,75 η αυτοπεποίθηση παικτών, όπως ο Μάντζαρης ή ο Παπαπέτρου, πέφτει κατακόρυφα (τυχαία τα ονόματα). Η αμυντική του προσήλωση ήταν μηδενική χθες, χωρίς αλληλοκάλυψη, ενώ ο Μιλουτίνοφ πήρε δωρεάν μαθήματα από τον Τόμιτς για το πως παίζεται η θέση “5”.

Από εκεί και πέρα δεν θα κάτσουμε να λοιδορήσουμε ή να κράξουμε τον Ολυμπιακό, για μία κακή εμφάνιση. Όλοι δικαιούνται να μην παίξουν καλά, ή να μην βγάζουν την ίδια ενέργεια σε κάθε ματς. Άνθρωποι είναι. Απλά αυτό που ξενίζει και ξενερώνει πολύ κόσμο είναι η αδιαφορία. Δεν επιτρέπεται για τον φιναλίστ της Euroleague να είναι τόσο απαθής και ν’αφήνει την Μπαρτσελόνα να κάνει “παρέλαση” στο ΣΕΦ.

Βαθμολογικά αν το δούμε, ο Ολυμπιακός ίσως και να βρεθεί στην τρίτη θέση, αν σήμερα η Φενερμπαχτσέ κερδίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ε και; Δεν αλλάζει κάτι συνταρακτικά. Οι Πειραιώτες θα πάρουν το πλεονέκτημα έδρας “βρέξει-χιονίσει” και θα παίξουν την πρόκριση στο Final Four, μέσα στο σπίτι τους. Οπότε.. Καλύτερα τώρα, παρά αργότερα.

ΥΓ. Κάποιοι έλεγαν πως ο Κώστας Παπανικολάου έχιε μείνει στάσιμος και δεν γίνεται να είναι τόσο σημαντικός για τον Ολυμπιακό. Πιστεύω όλοι να κατανόησαν πως η “ψυχή” και τα “πνευμόνια” αυτής της ομάδας, έλειψαν σε υπερθετικό βαθμό από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

ΥΓ2. 50 ριμπάουντ είναι ένας αριθμος ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ για μία από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη στον συγκεκριμένο τομέα. 

ΥΓ3. Η Euroleague είναι η πιο απρόβλεπτη διοργάνωση σε ολόκληρο τον πλανήτη και κάθε βδομάδα φροντίζει να επαληθεύει αυτή την άποψη.