Η Μαρία Σάκκαρη συνεχίζει να εντυπωσιάζει επί αμερικανικού εδάφους. Το Miami Open της.. πάει πολύ, αφού πετυχαίνει την μια νίκη μετά την άλλη. 

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια στον κόσμο, έπαιξε εκπληκτικό τένις απέναντι στην Εσθονή αντίπαλό της, Ανέτ Κονταβέιτ, (Νο. 28 στην παγκόσμια κατάταξη). Η Σάκκαρη έχασε μόνο 5 games συνολικά στο παιχνίδι και μετά από μόλις 68 λεπτά κατάφερε να φτάσει στην νίκη με 6-4, 6-1.

Με αυτή της την επικράτηση επί της Κονταβέιτ, προκρίθηκε στον τρίτο γύρο της Premier Mandatory της διοργάνωσης για πρώτη φορά στην καριέρα της. Πλέον αναμένεται να μπει εκ νέου στην κορυφαία 50άδα της WTA, με καλές πιθανότητες να κάνει και career-high (Νο 48 το καλύτερό της).

Η Σάκκαρη όμως χαμογελάει και για άλλο λόγο! 

Το Νο.82 στην παγκόσμια κατάταξη, Μόνικα Πουίγ, λύγισε με 0-6, 6-4, 6-4 τη φετινή νικήτρια του Australian Open, Καρολίν Βοσνιάκι. Θεωρητικά λοιπόν, η ευνοημένη της υπόθεσης είναι η Μαρία, που απέφυγε το πολύ μεγάλο όνομα στη φάση των «32» και με τις εμφανίσεις στο Μαϊάμι δείχνει ότι είναι το φαβορί κόντρα στην Πουίγ!