Αποθεωτικό για τους Βασίλη Σπανούλη και τον Ντούσαν Ίβκοβιτς είναι το γράμμα του Κάιλ Χάινς στον νεότερο εαυτό του.

Ο Αμερικανός σέντερ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας θυμάται όλη τη διαδρομή του, από την απογοήτευση της μη επιλογής στο ντραφτ μέχρι τη μεταγραφή στην Μπάμπεργκ και από τον Ολυμπιακό και τα όσα έμαθε δίπλα σε Σπανούλη, Πρίντεζη και Ίβκοβιτς, μέχρι την ΤΣΣΚΑ. 

Δείτε όσα αναφέρει στο βίντεο της Euroleague:

«Είναι Ιούνιος 2008, είσαι απογοητευμένος και νευριασμένος, γιατί το όνομά σου δεν είναι στα 60 του ντραφτ. Όμως μην απογοητεύεσαι, θα έπρεπε να χαμογελάς, γιατί σε λίγους μήνες θα αρχίσεις μια περιπέτεια που θα σου αλλάξει τη ζωή. Ετοίμασε το διαβατήριό σου, γιατί θα το γεμίσεις τα επόμενα χρόνια.

Πρώτη στάση η Freak City, που τη λένε έτσι γιατί ο κόσμος είναι τρελός για το μπάσκετ. Εκεί θα μάθεις να είσαι επαγγελματίας και να κερδίζεις. Μετά θα πας στον Ολυμπιακό, θα γνωρίσεις τον θρυλικό προπονητή Ντούσαν Ίβκοβιτς. Είναι ένας καθηγητής που θα σου μάθει ό,τι χρειάζεσαι. Επίσης θα έχεις συμπαίκτη τον Βασίλη Σπανούλη, που θα σου μάθει να είσαι πρωταθλητής και να γίνεις μεγάλος παίκτης, απλώς παρακολουθώντας τον. Θα είναι και ένας άλλος τύπος, ο Γιώργος Πρίντεζης, που κάθε μέρα θα κάνει προπόνηση σε ένα ιδιαίτερο σουτ. Μην τον κοροϊδεύεις, γιατί αυτό το σουτ θα γίνει ένα από τα κορυφαία στην ιστορία του μπάσκετ. Και μπορεί να σου χαρίσει και ένα τρόπαιο. Ή δύο, spoiler alert, το ένα μετά το άλλο.

Επόμενη στάση η ΤΣΣΚΑ. Χαλάρωσε, γιατί θα μείνεις εκεί καιρό. Ο κόουτς Ιτούδης θα σε βοηθήσει να είσαι να γίνεις αληθινός επαγγελματίας. Πώς να είσαι ηγέτης, καλύτερος παίκτης και άνθρωπος. Σε αυτό το ταξίδι θα έχεις σπουδαίους συμπαίκτες όπως ο Αντρέι Κιριλένκο, ο Σάσα Κάουν, ο Βίκτορ Χριάπα, ο Μίλος Τεόντοσιτς, ο Νέναντ Κρστιτς, ο Νάντο ντε Κολό και ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ. Θα σου δώσουν ώθηση να φτάσεις στο υψηλότερο επίπεδο, θα σε κάνουν ανταγωνιστικό κάθε μέρα και θα γίνεις καλύτερος προσπαθώντας να τους αντιμετωπίσεις. Ξέχνα το 2014, το 2015, θα είναι λίγο απογοητευτικές σεζόν, αλλά το 2016 θα είναι η σεζόν της ζωής σου. Θα πάτε με την ομάδα στο Βερολίνο και θα πάρετε τον τίτλο.

Η μεγαλύτερη συμβουλή μου σε σένα; Απόλαυσέ το, απόλαυσε κάθε στιγμή. Συνέχισε τη δουλειά και να μαθαίνεις. Και πες ευχαριστώ στους παίκτες, τους ανθρώπους και τους φιλάθλους, γιατί χωρίς τη βοήθειά τους δεν έχεις τίποτα. Να χαμογελάς και να είσαι χαρούμενος