Η ΑΕΚ έκανε το καθήκον της στο πρώτο ματς απέναντι στην Στρασμπούρ, την οποία κέρδισε με 78-69. Αναμφίβολα πρόκειται για ένα τεράστιο αποτέλεσμα, το οποίο όμως δεν δίνει την πρόκριση στον επόμενο γύρο αυτόματα. Υπάρχει ακομα ένα ματς στη Γαλλία, όπου οι “κιτρινόμαυροι” θα κληθούν να υπερασπιστούν αυτό το συν 9.

Βέβαια έχουμε καιρό για να μιλήσουμε για τη ρεβάνς. Τώρα αυτό που προέχει είναι η σημερινή αναμέτρηση, όπου το βάθος των γηπεδούχων μίλησε στο τέλος. Ο Σάκοτα στηρίχτηκε και πάλι στην εκτελεστική δεινότητα των Χάρις και Πάντερ, όμως όταν αυτό το σχέδιο διαβάστηκε από τον αντίπαλο, έκανε κίνηση-ματ με την χρησιμοποίηση μπαρουτοκαπνισμένων παικτών.

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος ήταν ο άνθρωπος που άλλαξε το ρου του συγκεκριμένου παιχνιδιού. Έπαιξε άμυνα, οργάνωσε μαεστρικά τους συμπαίκτες του και ξύπνησε όλο το ΟΑΚΑ. Συμπαραστάτης του ήταν ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, που “μίλησε” στα κρίσιμα σημεία του αγωνα. Ευστόχησε σε τρίποντο, με το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, ενώ και στην τέταρτη περίοδο, σκόραρε όταν η μπάλα “έκαιγε”. Ο Σάκοτα είναι παλιός στο “κουρμπέτι” και γνωρίζει πως ναι μεν ίσως οι ξένοι της ομάδας να είναι πιο ταλαντούχοι επιθετικά από τους Έλληνες, όμως οι τελευταίοι γνωρίζουν τα κατατόπια των Final Four.

Φυσικά δεν έχει τελειώσει ακόμα τίποτα στην υπόθεση-πρόκριση, όμως η Ένωση αν δείξει την ίδια προσοχή στην άμυνα και στη Γαλλία, δεν έχει φοβηθεί τίποτα…

ΥΓ. Μεγάλο παλικάρι ο Ντούσαν Σάκοτα. Παρότι τραυματίας μπήκε στον αγωνιστικό χώρο κι έδειξε τι σημαίνει να είσαι αρχηγός της ΑΕΚ.

ΥΓ2.  Η ΑΕΚ μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο kι είναι θέμα χρόνου, μέχρι να ξαναπαίξει στην Euroleague…