Ο Ολυμπιακός έχασε ένα παιχνίδι μέσα από τα χέρια του στην Ανδαλουσία. Οι φιναλίστ της Euroleague ειλικρινά θα στείλουν στο τρελάδικο τους οπαδούς τους.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε ιδανικά με τον Σπανούλη να κάνει ότι θέλει και η ερυθρόλευκη μηχανή δούλευε σε υψηλές στροφές. Στη συνέχεια ήρθε η επιθετική καθίζηση και το δεύτερο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 28-11. Η απάντηση όμως δεν άργησε να έρθει από τους φιλοξενούμενους, που με σερί 7-23, ανέτρεψαν την εις βάρος τους διαφορά, δείχνοντας το γνωστό χαρακτήρα τους. Μόνο στα τελευταία δεκαπέντε λεπτά η απόδοση των Πειραιωτών, δεν είχε μεγάλες αυξομειώσεις.

Αυτό που προσπαθούμε να καταδείξουμε είναι πως ο Ολυμπιακός των τριών τελευταίων βδομάδων είναι ικανός για το καλύτερο, αλλά και το χειρότερο. Ξέρω πως ίσως αυτό δεν λέει απολύτως τίποτα στον καθέναν από εσάς, όμως θυμηθείτε τι συνέβη στην περσινή σειρά με την Ανατολού Εφές. Εύκολη νίκη στο πρώτο ματς, ήττα στο δεύτερο και στο τρίτο παιχνίδι και μετά ακολούθησαν δύο σχετικά εύκολες νίκες, που έδωσαν την πρόκριση στο Final Four. Κάναμε αυτή την μίνι αναδρομή, για να δούμε πως κάτι τέτοιο, πρέπει να περιμένουμε και φέτος. Ο καλός Ολυμπιακός τρομάζει τους αντιπάλους του και μοιάζει ικανός για να πάει στο Βελιγράδι και να σηκώσει την κούπα. Ο κακός όμως τρομάζει τους φιλάθλους του, για το πόσο εύκολα χάνει διαφορές. Υπάρχει το άλλοθι των απουσιών, όμως αυτό το φαινόμενο δεν είναι τωρινό.

Δεν υπάρχει λόγος βέβαια να κινδυνολογούμε συνέχεια, καθώς η ομάδα του Σφαιρόπουλου τα έχει καταφέρει περίφημα φέτος στην Ευρώπη. Σε λίγες μέρες θα έρθει και ο αντίπαλος για την πρόκριση στο Final Four, όπου το αδιαφιλονίκητο φαβορί θα είναι ο Ολυμπιακός.

ΥΓ. Νέος στόχος για τον Βασίλη Σπανούλη είναι και η πρωτιά στον πίνακα των σκόρερ της Euroelague. O τύπος λατρεύει το μπάσκετ και δουλεύει αυθημερόν πολύ σκληρά, για να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

ΥΓ2. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης δηλώσει παρόν. Ο Έλληνας γκαρντ έχει ανεβάσει την απόδοση του και ο Σφαιρό τον προορίζει για βασικό πόιντ γκαρντ στα playoffs.