O Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε κόντρα στην Ζαλγκίρις Κάουνας και ηττήθηκε εντός έδρας με 85-86 στην παράταση. Ε και; Δεν άλλαξε τίποτα απολύτως.

Οι ερυθρόλευκοι καλούνται να υπερασπιστούν την έδρα τους και να πάνε ξανά στο Final Four, όπως έκαναν και πέρσι. Αντίπαλός τους θα είναι η Ζαλγκίρις του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, που σήμερα πήρε μια πρώτη γεύση τι εστί ΣΕΦ και πέρασε τις πρώτες εξετάσεις της. Βέβαια εδώ οφείλουμε να καταθέσουμε πως τα ματς της 17ης και 19ης Απριλίου δεν θα έχουν καμία σχέση με το χθεσινό. Βλέπετε σήμερα έλειπε σχεδόν όλη η front line των Πειραιωτών, ενώ οι πληροφορίες λένε πως οι περισσότεροι τραυματίες θα κάνουν προπόνηση την Κυριακή του Πάσχα. Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε από την αναμέτρηση είναι το εξής: Ο Ολυμπιακός έχει το κακό συνήθειο τον τελευταίο ενάμισι μήνα να σπαταλάει διαφορές, μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Έγινε με την Μπαρτσελόνα, έγινε με την Μάλαγα και χθες συνέβη ακριβώς το ίδιο. Ο Σφαιρόπουλος πρέπει να το κοιτάξει με τους παίκτες του, γιατί πλέον η χρονιά έχει μπει στην πιο κρίσιμη καμπή της, όπου όλοι και όλα κρίνονται.

Το μοναδικό αρνητικό της αναμέτρησης εκτός από την ήττα είναι τα πολλά λεπτά συμμετοχής των Νίκολα Μιλουτίνοφ και Βασίλη Σπανούλη, οι οποίοι στο τελος έσκασαν και μάλιστα ο Σέρβος φάνηκε να πονάει στη μέση. Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα ο Σφαιρόπουλος ζητάει και εύχεται να έχει όλους τους παίκτες του διαθέσιμους και καλά κάνει. Ο Ολυμπιακός δεν έχει την πολυτέλεια να έχει τραυματίες, αφού κανείς δεν περισσεύει.

Δεν έχουμε να προσθέσουμε κάτι άλλο επί της Euroleague, η οποία παρεπιπτόντως οφείλει να τελειώνει μ’αυτή την “αηδία” της τελευταίας αγωνιστικής, που πλήτουν το κύρος και την πεσμένη είναι αλήθεια αξιοπιστία της.

ΥΓ. Ο Μπόμπι Μπράουν θέλει χρόνο και χώρο για να δράσει εκτελεστικά και δημιουργικά. Με τρίλεπτα και τετράλεπτα σπαστά δεν μπορεί να βοηθήσει.

ΥΓ2. Αν ο Κάιλ Γουίλτζερ ήταν απλά συνεπής αμυντικός, τότε θα είχε άλλο ρόλο στον Ολυμπιακό.

ΥΓ3. Ο Βαγγέλης Μάντζαρη πρέπει να συνέλθει γρήγορα, γιατί ο Ολυμπιακός θα τον χρειαστεί, τώρα που τα παιχνίδια κρίνουν την πρόκριση στο Final Four.