Αν και έπαιξε αρκετά καλά ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να στείλει το ματς στο χρυσό σετ, αφού η Ραβένα πήρε τα δύο σετ που χρειαζόταν, αλλά και το ματς με 1-3 και κατέκτησε το CEV Challenge Cup. 

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε αρκετά καλά το παιχνίδι απέναντι στους Ιταλούς, οι οποίοι όμως στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ προηγούνταν με 6-8. Στη συνέχεια, οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να «γυρίσουν» το παιχνίδι και να πάρουν το προβάδισμα με 16-15, πριν οι δύο ομάδες κατευθυνθούν στους πάγκους για το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ. Οι Ιταλοί, ωστόσο, έδειξαν πόσο καλή ομάδα είναι, αφού παίζοντας πολύ καλά κατάφεραν να πάρουν το πρώτο σετ με 26-28.

Στο δεύτερο σετ οι Πειραιώτες μπήκαν «φουριόζοι» και κατάφεραν να πάρουν ένα καλό προβάδισμα στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ, όντας μπροστά στο σκορ με 8-4. Οι παίκτες του Μουνιόθ συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και με εξαίρεση ένα μικρό ξέσπασμα των Ιταλών, ήταν καταιγιστικοί, αφού παρέμειναν μπροστά στο σκορ και το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ τους βρήκε να προηγούνται με 16-11. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν όμως το προβάδισμα, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν και πήραν το σετ με 25-23.

Το τρίτο σετ βρήκε τους γηπεδούχους να παίζουν στον ίδιο ρυθμό με το προηγούμενο και να προηγούνται στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ με 8-5. Οι Ιταλοί έδειχναν πως δεν μπορούσαν να αντιδράσουν στο εξαιρετικό παιχνίδι των παικτών του Μουνιόθ και συνέχισαν να είναι πίσω στο σκορ με 16-12 και στο δεύτερο τάιμ άουτ. Παρόλα αυτά, η Ραβένα έπαιξε συγκεντρωμένα και ο Ολυμπιακόςέχασε το προβάδισμα μέσα από τα χέρια του και τελικά οι Ιταλοί πήραν το σετ με 20-25, δίνοντας διαδικαστικό χαρακτήρα στην αναμέτρηση, αφού κατέκτησε τα δύο σετ που χρειαζόταν.

Ο Ολυμπιακός όπως είναι λογικό «κατέρρευσε» στο τέταρτο σετ και οι Ιταλοί χωρίς άγχος πλέον πήραν το προβάδισμα. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν τα ψυχικά αποθέματα να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω κι έτσι συνέχισαν να βρίσκονται πίσω στο σκορ στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ με 10-16. Τελικά, η Ραβένα πήρε και αυτό το σετ με 18-25 και πανηγύρισε την κατάκτηση του CEV Challenge Cup.

Τα σετ: 26-28, 25-23, 20-25, 18-25.