Στο Grand Prix της Κίνας ο Ντάνιελ Ρικιάρντο σήκωσε πρώτος την καρό σημαία, δίνοντας στην Red Bull την πρώτη φετινή της νίκη.

Ο αγώνας ήταν επεισοδιακός και χαρακτηριστικό είναι πως ο Σεμπάστιαν Φέτελ συγκρούστηκε με τον Φερστάπεν, ο οποίος πήγε να τον προσπεράσει άτσαλα, όπως αποδείχτηκε στην πράξη.

Δίκαιος νικητής ο Ντάνιελ Ρικιάρντο που έκανε έναν εκπληκτικό αγώνα με 2ο τον σταθερό Βάλτερι Μπότας και 3ο τον -μη με ξεγράφετε- Κίμι Ράικονεν, 4ος αλλά με την ποινή 5ος ο Φερστάπεν και 4ος τελικά ο Χάμιλτον. Στην 6η θέση ο εντυπωσιακός στο τέλος Χούλκενμπεργκ και 7ος ο απίθανα σταθερός Αλόνσο, 8ος ο άτυχος Φέτελ, 9ος ο Κάρλος Σάινθ και 10ος ο Κέβιν Μάγκνουσεν με την Haas.

Από αγώνα «σούπα» τελικά παρακολουθήσαμε έναν εντυπωσιακό αγώνα γεμάτο ανατροπές και δράματα, με μαύρο πρόβατο τον Μαξ Φερστάπεν που για 2ο στη σειρά αγώνα, έχει επαφή με άλλο μονοθέσιο και καταστρέφει τον αγώνα του και αυτή τη φορά και του Φέτελ. Αν δεν ακουμπούσε με τον Χάμιλτον και δεν χτυπούσε τον Φέτελ μπορεί να είχε νικήσει στον αγώνα.