Η άμυνα είναι το στοιχείο που θα κρίνει πολλά στη σειρά του Παναθηναϊκού με τη Ρεάλ για τα πλέι-οφ της Euroleague, όπως τόνισε ο Νικ Καλάθης.

Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα της Nova:

Για την κόντρα με Ντόντσιτς: «Για εμένα δεν είναι στο μυαλό, να προκριθούμε και να πάμε στο Final Four. Το μαυλό μου είναι στο να κερδίσουμε το πρώτο παιχνίδι και να προστατεύσουμε το πλεονέκτημα έδρας».

 

Για το αν χρωστάει μία πρόκριση σε Final Four: «Δεν το βλέπω έτσι. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα, να σκοράρω, στην άμυνα και τα ριμπάουντ, να ΄τρέξουμε’, όλοι μαζί πρέπει να βρεθούμε εκεί».

Για το αν έλεγχος ρυθμού είναι καθοριστικός: «Το πιο σημαντικό είναι η άμυνα για μία ισπανική ομάδα που έχει υψηλό σκορ, έχουν πολλούς σκόρερ, πολλές επιλογές, να τις σταματήσουμε. Αν δουλέψει η άμυνά μας θα είναι καλύτερα».

Για την δυσκολία των διαδοχικών παιχνιδιών: «Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, είτε κερδίσεις είτε χάσεις με 50 πόντους. Είναι διαφορετικό κεφάλαιο, όπως ακριβώς στο τένις είναι διαφορετικό σαν σετ. Συναισθηματικά και νοητικά πρέπει να το προσεγγίσουμε σωστά. Είμαστε έμπειροι σε αυτή την διαδικασία για να τα καταφέρουμε».