Ιδιαίτερη αναφορά στον κόσμο του Παναθηναϊκού έκανε ο Τρέι Τόμπκινς ενόψει των αναμετρήσεων της Ρεάλ Μαδρίτης με το «τριφύλλι» στο ΟΑΚΑ, τονίζοντας πως στόχος της «βασίλισσας» είναι το Final-4 της Euroleague.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Νομίζω πως βρισκόμαστε σε πολύ καλή κατάσταση, έχουμε αυτοπεποίθηση. Όλοι ξέρουμε τι μας περιμένει στην Αθήνα, με τους… τρελούς οπαδούς του Παναθηναϊκού να μεταδίδουν πολλή ενέργεια στην ομάδα τους».

-Για την απουσία του Φακούντο Καμπάτσο: «Ο Φακού έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο για εμάς τη φετινή σεζόν. Είναι γρήγορος και αρκετά σκληρός σαν παίκτης. Νομίζω όμως ότι ως ομάδα μπορούμε να καλύψουμε το κενό του Φακού και να δώσουμε τα πράγματα που έδινε κι εκείνος».

-Για το αν υπάρχουν φαβορί: «Ποτέ δεν σκέφτομαι ποιος είναι το φαβορί. Ο αντίπαλος έχει το πλεονέκτημα έδρας και είναι μια πολύ σκληρή ομάδα, που έχει τρομερή υποστήριξη από τον κόσμο της, όμως εμείς από την πλευρά μας ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Ελπίζω να είμαστε έτοιμοι».

-Για τη σημασία τις μονομαχίας με τον Παναθηναϊκό: «Αυτή είναι ίσως η πιο σημαντική εβδομάδα της σεζόν για εμάς. Πρέπει να ανακτήσουμε το πλεονέκτημα έδρας και να κάνουμε ένα βήμα για να φτάσουμε στο Final Four. Είναι ένας από τους στόχους μας και η πρόκληση είναι πολύ μεγάλη».