Έχουμε ξαναπεί πως τα playoffs είναι μια διαφορετική ιστορία από την regular season. Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 78-87 από την αξιοθαύμαστη Ζαλγκίρις Κάουνας και τώρα οφείλει να δείξει χαρακτήρα, όπως έχει κάνει στο παρελθόν πολλές φορές.

Αν θέλουμε πάντως να διεισδύσουμε στα του σημερινού ματς, μπορούμε να υποστηρίξουμε πως ο Βασίλης Σπανούλης έπαιζε σαν “μοναχικός καβαλάρης”. Τράβηξε την ομάδα του μέχρι την παράταση, όμως από εκεί και πέρα κλάταρε από την κούραση. Ο Λαρισαίος γκαρντ έφαγε πολύ ξύλο, ο Γιασικεβίτσιους έβαλε πάνω του, ότι αμυντικό όπλο διέθετε, όμως δεν κατάφερε να τον περιορίσει. Βέβαια ο Kill Bill ήταν ώρες ώρες απελπισιτκά μόνος του, με μοναδικές πινελιές βοήθειας να έρχονται από τους Μάντζαρη, Πρίντεζη και Παπαπέτρου. Ναι καλά διαβάσατε οι Έλληνες έδωσαν τα πάντα πάλι, όμως δεν ήταν αρκετό. Οι Ρόμπερτς, Τόμπσον ήταν στον κόσμο τους, ο Μακλίν αξιόπιστος επιθετικά, κακός αμυντικά και ο Στρέλνιεκς πόναγε. Όσον αφορά για τον Μπράουν, έχουμε ξαναγράψει πως με σκόρπια τρίλεπτα, δεν πρόκειται να βρει ρυθμό. Ένας σκόρερ θέλει χρόνο και χώρο, για να δράσει κι άμα δεν τον έχει, τότε χάνεται.

Επίσης θεωρούμε λάθος να μιλάει για τη διαιτησία ο κόουτς Σφαιρόπουλος. Μπορεί να έχει παράπονα, όμως εν μέσω τόσων σημαντικών αναμετρήσεων, κοιτάς μόνο την ομάδα σου και τίποτε άλλο. Άλλοι παράγοντες αποπροσανατολίζουν παίκτες και κόσμο και φέρνουν εκνευρισμό.

Ο Ολυμπιακός έχει πολλά προβλήματα τραυματισμών και οφείλει ν’ανασυνταχθεί γρήγορα. Το ρεπορτάζ λέει πως ο Παπανικολάου δύσκολα θα προλάβει το δεύτερο ματς της σειράς, ενώ οι Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης και Στρέλνιεκς ειναι αμφίβολοι. Το μεγαλύτερο μείον των ερυθρολεύκων όπως καταλαβαίνετε είναι η ενέργεια. Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως στα δύο τελευταία παιχνίδια με την Ζαλγκίρις, προηγήθηκαν με διψήφιες διαφορές, αλλά στο φώτο-φίνις οι Λιθουανοί είχαν το καθαρό μυαλό, για να πάρουν δύο διπλά.

Πολύς κόσμος ήδη τα έχει βάψει “μαύρα” και μιλάει για 3-0 κι άλλες τέτοιες αστειότητες και υπερβολές. Δεν χάθηκε απολύτως τίποτα. Η σειρά κρίνεται στις 3 νίκες και το σκορ είναι στο 0-1. Την Παρασκευή το σενάριο του αγώνα θα είναι εντελώς διαφορετικό και ο Ολυμπιακός θα δώσει ότι έχει και δεν έχει για το 1-1. Μετά θα έχει λίγες μέρες να ξεκουραστεί (δεν έχει πρωτάθλημα το σαββατοκύριακο) και να καταστρώσει πλάνο νίκης στο Κάουνας…

ΥΓ. Αυτός ο Μπράντον Ντέιβις του χρόνου θα παίζει σε κορυφαία ομάδα της Euroleague.

ΥΓ2. H κίνηση της Θύρας 7 να πάει στ’αποδυτήρια και να εμψυχώσει παίκτες και προπονητή, μπορεί ν’αποβεί καθοριστική για τη συνέχεια.

ΥΓ3. Πλέον όλοι έχουν κατανοήσει πόσο κομβικό ρόλο παίζει ο Κώστας Παπανικολάου στα δρώμενα του Ολυμπιακού. Λείπει περίπου έναν μήνα και οι Πειραιώτες, έχουν απωλέσει την “ψυχή” τους…