Η 28η αγωνιστική της Super League ΣΟΥΡΩΤΗ ανήκει πλέον στο παρελθόν, αφήνοντάς μας πολύ βασικά συμπεράσματα, που σίγουρα μας κάνουν σοφότερους όσο αφορά την οικονομία του πρωταθλήματος.

Φυσικά θα ξεκινήσουμε από την μεγάλη γιορτή που έστησε η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, μπροστά στους 60.000 και πλέον οπαδούς της, στη μέρα που περίμεναν όσο τίποτα άλλο τα τελευταία 24 χρόνια. Η «Ένωση» σφράγισε (Σκουτέρη επιτρέποντος) τον φετινό τίτλο του πρωταθλητή επιβεβαιώνοντας και επίσημα την φετινή κυριαρχία της στα ελληνικά αγωνιστικά δρώμενα. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ μπορεί να πανηγυρίζει απολύτως δίκαια αυτόν τον τίτλο, που κρίθηκε 100% στο χορτάρι και πουθενά αλλού.

Η ΑΕΚ πήρε και το σημερινό παιχνίδι κόντρα στον Λεβαδειακό, με τον τρόπο που την χαρακτήριζε κατά τον φετινό μαραθώνιο που είχε ως αποτέλεσμα να πανηγυρίσει τον φετινό τίτλο. Επιδεικνύοντας τρομερή ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ. Με ακόμα μία μεστή εμφάνιση και με πρωταγωνιστή έναν από τους μεγάλους MVP της ομάδας καθόλη τη χρονιά, τον Τάσο Μπακασέτα. Δεν απειλήθηκε και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες με την ιστορική νίκη να πανηγυρίζεται πολύ έντονα και ένα απωθημένο ετών να γίνεται πραγματικότητα. Σίγουρα ο τίτλος αυτός θα πρέπει να αποδοθεί κατά έναν μεγάλο βαθμό στον δημιουργό αυτής της ομάδας, τον Μανόλο Χιμένεθ. Το ότι έχει κάνει πολλά λάθη, αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά δεν μπορεί να το αρνηθεί κανείς, όμως η εκπληκτική διαχείριση της ομάδας τον δικαιώνει απόλυτα με αυτό το πρωτάθλημα και κερδίζει με το «σπαθί» του την παραμονή στον πάγκο της ομάδας και τη νέα σεζόν, ώστε να συνεχίσει το πολύ καλό του έργο.

Φεύγουμε από την ΑΕΚ και πηγαίνουμε προς… Νέα Σμύρνη μεριά. Αυτό που έκανε και πάλι ο Παναθηναϊκός των χιλίων προβλημάτων είναι για ακόμα μία φορά άξιο συγχαρητηρίων! Ο Μαρίνος Ουζουνίδης βλέπει την σκληρή δουλειά που έχει κάνει όλη τη χρονιά να συνεχίζει να αποδίδει σε αρκετά ικανοποιητικό βαθμό. Οι παίκτες βλέποντας αυτή την κοροϊδία από πλευράς διοίκησης θα μπορούσαν ήδη να σκέφτονται σε ποιο νησί θα πάνε το καλοκαίρι διακοπές. Ωστόσο, απέδειξαν για ακόμα μία φορά πως είναι εξαιρετικοί επαγγελματίες και πως σέβονται αυτή την πολύ βαριά φανέλα που φοράνε. Ακολουθώντας με προσοχή το πλάνο του προπονητή τους και επιδεικνύοντας πάνω από όλα μεγάλη θέληση, πήραν μία σπουδαία νίκη με 0-3 μέσα στην πολύ δύσκολη έδρα του Πανιωνίου, στέλνοντας ξεκάθαρα το μήνυμα πως ο Παναθηναϊκός είναι ΕΔΩ και πως τουλάχιστον αγωνιστικά το αγωνιστικό τμήμα θα αρνηθεί να πεθάνει! Η συνέχεια αναμένεται κυρίως διοικητικά με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον…

Πριν κλείσουμε θα μείνουμε λίγο και στη μεγάλη μάχη που γίνεται για το τελευταίο Ευρωπαϊκό εισιτήριο ανάμεσα σε Αστέρα Τρίπολης και Ξάνθη. Ο Αρκάδες με την σημερινή τους εμφάνιση στην Κέρκυρα, απέδειξαν για ακόμα μία πως είναι η ομάδα που δικαιούται να πάρει το «χρυσό» εισιτήριο και να επιστρέψει και πάλι στα «σαλόνια» της Ευρώπης. Ο κύριος Παντελίδης έχει δώσει την σφραγίδα του στην ομάδα και κόντρα σε Απόλλωνα και Παναιτωλικό θα «τελειώσει» η δουλειά. Τέλος θα πρέπει να αναφέρουμε και τη μεγάλη εμφάνιση του Κώστα Θεοδωρόπουλου μέσα στα Γιάννινα, επιβεβαιώνοντας την μεγάλη αδικία προς το πρόσωπό του σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς με την συνεχή χρησιμοποίηση του Μλάντεν Μπόζοβιτς.