O φόργουορντ της ΑΕΚ, Ντελρόι Τζέιμς, μίλησε για το «έπος» της Ένωσης στον τελικό με την Μονακό, αναφέρθηκε στα συναισθήματά του αλλά και στον τρόπο που η ομάδα του πήρε το τρόπαιο μπροστά στους οπαδούς της.

Δείτε αναλυτικά τι δήλωσε στο sport-fm:

– Τα πρώτα συναισθήματά του για την κατάκτηση του τροπαίου: «Όλοι είμαστε πολύ, πολύ ευχαριστημένοι. Είχαμε μια πολύ δύσκολη σεζόν, αλλά δεν σταματήσαμε να παλεύουμε κι αυτό μας οδήγησε στην κατάκτηση του τροπαίου». 

– Για τον τελικό του Basketball Champions League με τη Μονακό:«Πιστέψαμε στις δυνάμεις μας και μοχθήσαμε αρκετά. Στον τελικό αντιμετωπίσαμε μια πολύ καλή ομάδα, που όλοι έλεγαν ότι ήταν το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου και ότι ήταν το καλύτερο σύνολο στη διοργάνωση. Και μάλιστα σημειώσαμε 100 πόντους εναντίον της. Δεν ξέρω κάποια άλλη ομάδα να έχει πετύχει 100 πόντους εναντίον της Μονακό. Μείναμε πιστοί στο πλάνο μας και κάναμε τη δουλειά μας». 

– Για την καθοριστική τάπα που φιλοδώρησε τον Ντι Τζέι Κούπερ στα 17 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε του τελικού: «Ο Κούπερ είναι ένας πολύ ταλαντούχος και δημιουργικός γκαρντ. Εγώ έκανα αυτό που κάνω πάντα. Δηλαδή να παίξω συγκεντρωμένη και σκληρή άμυνα στο “ένας εναντίον ενός”. Σηκώθηκα καλά και συγχρονισμένα για να μην χρεωθώ με φάουλ και να βγάλω αυτή την άμυνα». 

– Για την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι της ΑΕΚ: «Ήταν απίστευτοι οι φίλαθλοί μας. Όσοι ήταν εκεί μπορούν να καταλάβουν τι εννοώ. Νόμιζα ότι σειόταν το πάτωμα στο τέλος του αγώνα. Ήταν όλοι τόσο ευχαριστημένοι κι αυτό είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ». 

– Για το αν αυτό είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα της καριέρας του: «Είναι 100%-1000000%-10000000% η σημαντικότερη στιγμή στην καριέρα μου»! 

– Για τους επόμενους στόχους της ομάδας του: «Πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε. Έχουμε ακόμα αρκετά παιχνίδια. Χαλαρώσαμε 1-2 ημέρες, αλλά τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε γιατί έχουμε δουλειά μπροστά μας. Στην αρχή της περιόδου είχαμε 3 στόχους. Πετύχαμε στους δύο, οπότε τώρα θα τα δώσουμε όλα για το πρωτάθλημα και ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί».