Με αρνητικό πρωταγωνιστή τον Τζίτζι Ντοναρούμα, η Μίλαν έχασε το Coppa Italia από τους ανώτερους Γιουβεντίνους, γνωρίζοντας την ήττα με 4-0 στον Τελικό του Olimpico. 

Η ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο μπήκε πιο δυναμικά στον Τελικό, και έχασε μεγάλη ευκαιρία μόλις στο 8o λεπτό όταν ο Κουτρόνε έκανε πολύ ωραία το 1-2 με τον Χακάν Τσαλχάνογλου, αλλά το ωραίο σουτ του αποκρούστηκε από τον Μπουφόν. Στην ευκαιρία του νεαρού Ιταλού απάντησε ο Μάριο Μάντζουκιτς με κεφαλιά που αποσόβησε ο Ντοναρούμα.

Στην επανάληψη οι Πρωταθλητές εμφανίστηκαν με διαφορετική διάθεση, κάνοντας σημαντικές φάσεις με τους Ντάγκλας Κόστα και Ντιμπάλα. Αυτές οι φάσεις ήταν προάγγελους αυτού που θα ακολουθούσε…

Στο 56o λεπτό, ο Μίραλεμ Πιάνιτς εκτέλεσε κόρνερ και ο Μπενάτια με κεφαλιά άνοιξε το σκορ στον μεγάλο Τελικό. Αυτό το τέρμα έδειξε να συγχύζει τους Μιλανέζους, οι οποίοι λίγο αργότερα δέχτηκαν και δεύτερο τέρμα, με τον Ντοναρούμα να αντιδράει άσχημα στο δυνατό σουτ του Ντάγκλας Κόστα.

Ο Τζίτζι Ντοναρούμα ξεκάθαρα είχε χάσει την ψυχραιμία του, με τον Μεντί Μπενάτια να λέει “ευχαριστώ” στη δεύτερη γκάφα του, κάνοντας τρία τα τέρματα της ομάδας του Αλέγκρι. O Κάλινιτς στη συνέχεια στάθηκε άτυχος, έβαλε μόνος του την μπάλα στο τέρμα του Ντοναρούμα, γράφοντας το τελικό σκορ.

 

Οι συνθέσεις :

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Ασαμόα, Μπαρτσάλι, Μπενάτια, Κουαδράδο, Πιάνιτς (87′ Μαρκίζιο), Ματουιντί, Κεντίρα, Ντάγκλας Κόστα (73′ Μπερναρντέσκι), Ντιμπάλα (83′ Ιγκουαϊν), Μάντζουκιτς

Μίλαν (Τζενάρο Γκατούζο): Ντοναρούμα, Ροδρίγες, Ρομανιόλι, Μπονούτσι, Καλάμπρια, Λοκατέλι (80′ Μοντολίβο), Κεσί, Μποναβεντούρα, Τσαλχάνογλου, Σούσο (68′ Μπορίνι), Κουτρόνε (62′ Κάλινιτς)