Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος ήταν ένας από τους καταλυτικούς παράγοντες-αν όχι ο καταλυτικότερος-που η ΑΕΚ φέτος έκανε πορεία… νταμπλ. Ερχόμενος κυρίως από τον πάγκο, έδινε τη δυνατότητα στον Μανόλο Χιμένεθ να έχει στον πάγκο του έναν παίκτη ικανό να αλλάξει τη ροή ενός αγώνα, εκμεταλλευόμενος την ποιότητά του, η οποία είναι αδιαμφισβήτητη παρά τα 31 του χρόνια. Με δικά του γκολ η ΑΕΚ γύρισε παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό σε ένα κρίσιμο σημείο στην αρχή της σεζόν και με δικό του γκολ κόντρα στην ΑΕΛ η «Ένωση» έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.
Σε αυτόν, αποφασίστηκε ο Λάζαρος να μείνει στον πάγκο και να μην ξεκινήσει το παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΟΚ και να μπει στο 67′, όταν οι Θεσσαλονικείς προηγούνταν ήδη με 1-0 (65′ Βιεϊρίνια) και έδειχναν κλάσεις ανώτεροι στον αγωνιστικό χώρο. Και όλα αυτά, γιατί; Επειδή αρνήθηκε να υπογράψει το περιβόητο «+1» που υπήρχε στο συμβόλαιό του, χωρίς όμως να αρνηθεί την ανανέωση. Ζήτησε αύξηση απολαβών, βλέποντας ότι παίκτες που (μπροστά στα δικά του… κατορθώματα) δεν έκαναν απολύτως τίποτα τη φετινή σεζόν έπαιρναν τα ίδια ή και περισσότερα χρήματα, την ώρα που εκείνος έδινε στην ΑΕΚ το πρωτάθλημα έπειτα από 24 χρόνια ανομβρίας. Και κάπου εκεί άρχισε η απαξίωση της προσφοράς του και οι αναφορές περί… ανηθικότητας.
Αναφορές που προέρχονταν από τους ίδιους ανθρώπους που πριν δύο χρόνια βάφτιζαν «ηθικό» τον Τάσο Μπακασέτα, ο οποίος ενώ είχε συμφωνήσει και ο ίδιος και η ομάδα του (Πανιώνιος) με τον Ολυμπιακό, αποφάσισε να υπογράψει κρυφά στην ΑΕΚ (και πολύ καλά έκανε, αφού δεν είχε το… βάρος της έγγραφης συμφωνίας). Κι εδώ, θα κάνω μία πολύ απλή ερώτηση: Για ποιο λόγο εδώ και τόσο καιρό ζητείται από τον Χριστοδουλόπουλο να ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ την επέκταση του συμβολαίου του για ακόμη έναν χρόνο, την στιγμή που, όπως διαρρέεται από την ΑΕΚ, υπάρχει υπογεγραμμένο από τον παίκτη συμβόλαιο για τη σεζόν 2018-19; Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου…
Μιλάνε για ηθική οι άνθρωποι, οι οποίοι σύμφωνα με τη δήλωση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στο Sport24.gr τον πίεζαν να υπογράψει την ανανέωσή του, ενώ ο ίδιος αναφέρθηκε και σε απειλές προς αυτή την κατεύθυνση: «Τις τελευταίες ώρες δέχομαι αρκετές πιέσεις για να ανανεώσω με την ΑΕΚ. Αλλά με απειλές ούτε χτίζεται εμπιστοσύνη, ούτε υπογράφονται συμβόλαια. Λυπάμαι πολύ, αλλά με αυτές τις συνθήκες σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να συνεχίσω την καριέρα μου στην ΑΕΚ». Βέβαια, κανένας δεν θα ασχοληθεί με αυτό που είπε ο Λάζαρος, αφού ακόμα και ο φετινός τελικός-ντροπή στο Κύπελλο μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ χαρακτηρίστηκε «επιτυχημένος» από τα αρμόδια όργανα.
Εν κατακλείδι: ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος πήρε μια πολύ δύσκολη απόφαση και αυτή ήταν να αποχωρήσει από τους «κιτρινόμαυρους». Έζησε έντονες στιγμές στην ΑΕΚ, με αποκορύφωμα το πρωτάθλημα, όμως ήθελε να επιβραβευτεί ανάλογα για αυτή του την προσπάθεια. Η «Ένωση» δεν του έδωσε αυτή την «επιβράβευση», την ώρα που ο ίδιος δεν είπε ποτέ ότι δεν θέλει να μείνει. Όπως φαίνεται, λοιπόν, αποφάσισε να πάει στην ομάδα που του έδειξε με κάθε τρόπο πως τον θέλει. Αυτή η ομάδα ήταν ο Ολυμπιακός. Μόνο που αυτό δεν συγχωρείται και πόνεσε πολλούς…