Η κανονική περίοδος της Basket League ολοκληρώθηκε και από σήμερα σειρά παίρνουν τα πλέι-οφ. Οι έχοντες το πλοενέκτημα έδρας, έχουν προβάδισμα, αν και στις δύο από τις τέσσερις σειρές, θα έχουμε πραγματική μάχη.

Θα ξεκινήσουμε από την Πυλαία και την μονομαχία των Δικεφάλων. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην καλύτερη φόρμα της σεζόν, ενώ η ΑΕΚ μοιάζει άδεια από δυνάμεις. Οι “ασπρόμαυροι” θέλουν όσο τίποτε άλλο να προκριθούν στην κορυφαία τετράδα του πρωταθλήματος, μετά από πολλά χρόνια. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου βλέπει όλα τα “βαριά” χαρτιά του ρόστερ να είναι σε καλή κατάσταση, ενώ δεν συμβαίνει το ίδιο με την πρωταθλήτρια του Champions League. Στη regular season οι γηπεδούχοι κέρδισαν μέσα-έξω την ΑΕΚ, όμως έχουμε γράψει πολλάκις, ότι η post season είναι μια διαφορετική ιστορία. Σαν πρώτη επιλογή θα επιλέξουμε το over, που δίνει απόδοση 1,85 στην stoiximan.gr. Ένα σημείο, που μας ιντριγκάρει αρκετά είναι και το διπλό, που προσφέρεται 2,20 και θα σας εξηγήσουμε το λόγο. Η Ένωση έχει κερδίσει όλα τα “πρέπει” της χρονιάς και σαν ομάδα είναι πιο έμπειρη από το νεανικό σύνολο του ΠΑΟΚ.

Στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός καλείται να κάνει το πρώτο βημα για να υπερασπιστεί τα περσινά του κεκτημένα. Ο Κολοσσός Ρόδου δεν είναι ψηλό εμπόδιο, όμως χρειάζεται προσοχή, καθώς η άγνοια κινδύνου στο μπάσκετ, πάντα βοήθεια τον θεωρητικά μικρό. Οι πράσινοι έχουν ξεπεράσει τον αποκλεισμό από την Euroleague κι έχουν στρέψει αποκλειστικά το βλέμμα στο πρωτάθλημα. Στοιχηματικά δεν έχει νόημα να μπλέξουμε με το χάντικαπ, άρα το over 154,5, που πληρώνει 1,88 στην stoiximan.gr, μας δίνει λύση… ταμείου.

Οι προτάσεις μας

Προγνωστικό
 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ Over (159,5) 1,84 stoiximan.gr

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2 2.20 stoiximan.gr

Παναθηναϊκός-Κολοσσός Ρόδου Over (154,5) 1,88 stoiximan.gr