Ο Βασίλης Γάργαλης είναι από τα πιο hot ονόματα του ελληνικού μπάσκετ στην ηλικία του. Ο 18ρονος φόργουορντ φέτος πραγματοποίησε εκπληκτική χρονιά με τη φανέλα του Πρωτέα Βούλας και στο εφηβικό, αλλά και στο αντρικό τμήμα. Μάλιστα παραδέχτηκε πως φέτος είχε τη μεγαλύτερη εξέλιξη σαν αθλητής, αλλά και ως άνθρωπος κι αυτό πιστώνεται στους προπονητές του Πρωτέα.

Διαβάστε παρακάτω τη συνέντευξη του ταλαντούχου παίκτη στο Sportsroom.

Ο Πρωτέας έφτασε ένα βήμα από την κατάκτηση του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΝΑ. Τι συναισθήματα σου βγάζει αυτή η σεζόν;

«H αλήθεια είναι ότι το θέλαμε πάρα πολύ γιατί ήταν η τελευταία μας χρόνιάς σαν έφηβοι, για τους περισσότερους από εμάς Από την άλλη όμως βελτιωθήκαμε όλοι ομαδικά και ατομικά κι αυτό βοήθησε στην εξέλιξη του καθενός προσωπικά. Θα θέλαμε πάρα πολύ να πάρουμε το πρώτο πρωτάθλημα εφήβων του Πρωτέα, όμως δεν τα καταφέραμε».

 

Θεωρείς πως η φετινή χρονιά, είναι η κορυφαία της καριέρας σου;

«Θεωρώ ότι είμαι πολύ μικρός ακόμα για να σχολιάσω την μέχρι τώρα πορεία μου. Παρόλα αυτά πιστεύω πως τη φετινή σεζόν είχα την μεγαλύτερη εξέλιξη απ’όλες τις προηγούμενες χρονιές κι αυτό σίγουρα πιστώνεται στους προπονητές μου στον Πρωτέα». 

Ποια είναι τα όνειρα σου με τον Πρωτέα; Υπάρχουν σκέψεις και για κάτι άλλο στην καριέρα σου;
«Του χρόνου υπάρχει πιθανότητα να πάω σε κάποιο κολέγιο στην Αμερική, συνδυάζοντας μπάσκετ και σπουδές. Βέβαια δεν μπορώ να μην παραδεχτώ πως μια μέρα, θα ήθελα να παίξω στην Α1 με την φανέλα του Πρωτέα, που είναι ο σύλλογος, που υποστηρίζω».
Πες μου και λίγα λόγια για την εθνική ομάδα και ποιοι είναι οι φετινοί σου στόχοι;
«Πέρσι βγήκαμε 7οι στο πανευρωπαϊκό κι είχαμε μια καλή πορεία. Φέτος η ομάδα είναι πολύ δεμένη κι ελπίζουμε ότι θα φτάσουμε ψηλότερα. Όλα τα παιδιά που παίζουν έχουν όνειρο να παίξουν στην εθνική ανδρών. Αυτό είναι και το δικό μου».