Ο πρώην Πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης, παραχώρησε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη για τα φετινά γεγονότα στην ομάδα. Μεταξύ άλλων, μίλησε για τον Νίκο Λάσκαρη, τον Παναγιώτη Γιαννάκη, αλλά και τον Δημήτρη Γουλιέλμο, στέλνοντας και ένα μήνυμα προς τους οπαδούς των «κιτρινόμαυρων».

Δείτε αναλυτικά τι δήλωσε στο Fair Play FM 96,1:

«Ο Άρης θα είναι εσαεί μέσα στις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας και μπασκετικά και ποδοσφαιρικά. Το ότι προσπαθούν κάποιοι να τον μειώσουν, είναι ένα θέμα που πρέπει να το προσέξουμε. Το βγάζουν τα αθηναϊκά ΜΜΕ, όμως… πηγάζει από τη Θεσσαλονίκη».

 

Για την προσπάθεια μείωσης του Άρη: «Όντως ήταν μία κακή χρονιά η φετινή για τον Άρη στο μπάσκετ. Δε σημαίνει, όμως, ότι μία ή δύο κακές χρονιές αναιρούν τα πάντα. Το μεγαλείο του συλλόγου έχει κατοχυρωθεί εδώ και 100 χρόνια. Κάποιοι προσπαθούν να το αλλάξουν με χυδαίο τρόπο. Συμφωνώ ότι ο επίσημος Άρης πρέπει να οργανωθεί και να προστατεύσει το πρόσωπό του, ώστε να πορευθεί αναλόγως τα επόμενα χρόνια».

Για τον Νίκο Λάσκαρη: «Επιχειρηματικά δε γνωρίζω πολλά πράγματα για το τι έχει γίνει. Αν λειτουργούσε διαφορετικά τη δεύτερη χρονιά, λέγοντας την αλήθεια και κάνοντας κινήσεις συντήρησης, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά. Δεν έκανε αυτά που έπρεπε κι έτσι έφτασε και ο ίδιος και η ομάδα σε μία ντροπιαστική κατάσταση. Θα μπορούσε να φύγει με ψηλά το κεφάλι. Αυτό ήταν το πρόβλημά του, το γεγονός ότι είχε τάσεις αλαζονείας. Ο Λάσκαρης έλειπε στην Αθήνα, αυτός που είχε βάλει στη Θεσσαλονίκη είχε τα δικά του ψυχολογικά προβλήματα κι επηρεαζόταν από τρίτους. Όταν το κατάλαβε ήταν αργά».

 

Για τον Παναγιώτη Γιαννάκη: «Ο Γιαννάκης αποτελεί μία τεράστια αθλητική προσωπικότητα. Τον εκτιμώ και τον αγαπώ πολύ. Η μοίρα του προπονητή έχει αυτό το πρόβλημα. Ότι κάθε μέρα μπαίνεις σε μία διαδικασία να ελέγχεσαι με βάση τα αποτελέσματα. Ο Παναγιώτης δεν το άξιζε αυτό. Η θέση του προπονητή είναι αυτό που σε φθείρει κι έτσι η νέα διοίκηση αποφάσισε να τον αντικαταστήσει. Ήρθε σε μία κακή στιγμή για τον Άρη ο Γιαννάκης».

Για τον Βαγγέλη Αγγέλου και τις φήμες για συμμετοχή του Άρη στο ερχόμενο Basketball Champions League: «Είχε πάει πολύ καλά τη σεζόν 2012-2013 και την επόμενη, που είχαμε απαγόρευση μεταγραφών. Γνωρίζω ότι γίνεται συζήτηση ακόμα και τώρα για να συμμετάσχει η ομάδα στο ερχόμενο Champions League. Ο Άρης έχει πρεστίζ πανευρωπαϊκά, έχει λάμψη και είναι λογικό να τον θέλουν».

Για τον Δημήτρη Γουλιέλμο: «Τα τελευταία χρόνια είχαμε μιλήσει 2-3 φορές σε κάποια παιχνίδια που είχαμε βρεθεί στην Αθήνα. Βρίσκεται σε μία δύσκολη περίοδο, με τις ρυθμίσεις και την απαγόρευση μεταγραφών. Το έχω περάσει, θέλει πολλή δουλειά και υπομονή από όλους. Θέλει να δούμε πρώτα τις ενέργειές του και μετά να τον κρίνουμε».

Το μήνυμά του στον κόσμο του Άρη: «Να είμαστε κοντά στην ομάδα, να αγαπάμε το σύλλογο Άρη όπως το νιώθουμε στην καρδιά μας, να στηρίζουμε τους ανθρώπους που έχουν τα ηνία του και σύντομα η ομάδα θα φτάσει στα επίπεδα που την παραλάβαμε από τους πατεράδες μας και τους παππούδες μας».