Τον αντικαταστάτη του Ρόμαν Βάιντενφελερ βρήκε η Μπορούσια Ντόρτμουντ, η οποία απέκτησε τον Μάρβιν Χιτζ ως ελεύθερο από την Άουγκσμπουργκ, με τον 30χρονο τερματοφύλακα να υπογράφει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας (έως το 2021).
Ο Ελβετός αγωνίστηκε για πέντε χρόνια με την Άουγκσμπουργκ, ενώ έχει περάσει για μια πενταετία και από την Βόλφσμπουργκ, όπου είχε ανταγωνιστή του τον επίσης Ελβετό Ντιέγκο Μπενάλιο, ενώ στη Ντόρτμουντ ο άμεσος ανταγωνιστής του θα είναι και πάλι Ελβετός (Ρόμαν Μπούρκι).
Μετά την ανακοίνωσή του ο Μάρβιν Χιτζ δήλωσε: «Μετά από πέντε χρόνια με τη φανέλα της Άουγκσμουργκ, ήθελα να ζήσω κάτι διαφορετικό. Ανυπομονώ για την πρόκληση ενός τόσο μεγάλου συλλόγου όπως η Ντόρτμουντ και ειδικά στους αγώνες του Champions League»
Από την πλευρά του, ο Αθλητικός Διευθυντής της Ντόρτμουντ, Μίκαελ Τσορκ, ανέφερε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που αποκτήσαμε τον Μάρβιν Χιτζ, έναν πολύ έμπειρο τερματοφύλακα, που έχει αποδείξει τις ικανότητές του στο υψηλό επίπεδο της Bundesliga επί σειρά ετών».