Τα φετινά φαινόμενα αποχώρησης ομάδων από το πρωτάθλημα της Football League λόγω χρεών, έβαλαν σε σκέψεις τους ιθύνοντες του πρωταθλήματος, οι οποίοι πήραν μέτρα για την εξάλειψη αυτών των φαινομένων.
Συγκεκριμένα, οι νέοι κανόνες του Δ.Σ.:
1) Μέχρι δέκα ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος οι ομάδες θα πρέπει να έχουν εξασφαλίσει την αδειοδότηση. Διαφορετικά δεν θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της σεζόν 2018-19. Οι θέσεις θα καλυφθούν από τις μικρότερες κατηγορίες.
2) Μέχρι 30 Νοεμβρίου 2018, οι ΠΑΕ θα πρέπει να υποβάλλουν στην ΕΠΟ τα δικαιολογητικά για τη διαδικασία της επιτήρησης. Η ΕΠΟ θα είναι υποχρεωμένη να ανακοινώσει τα αποτελέσματα μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2018.
3) Αν απορριφθεί ο φάκελος για την επιτήρηση, οι ΠΑΕ δεν θα έχουν δικαίωμα ενίσχυσης στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο (Ιανουάριος 2019).
4) Καθιερώνεται δεύτερο στάδιο αδειοδότησης. Μέχρι 30 Μαΐου 2019 οι ΠΑΕ θα πρέπει να έχουν καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα για την αδειοδότηση, προκειμένου να έχουν δυνατότητα να παραμείνουν στην κατηγορία. Αν δεν περάσουν τη διαδικασία, θα λαμβάνουν την τελευταία θέση της βαθμολογίας και γλιτώνει κάποια από τις ομάδες που έχει υποβιβαστεί αγωνιστικά.
5) Υποχρεωτική κατάθεση στην διοργανώτρια Πόθεν Έσχες κάθε προέδρου ΠΑΕ, έως 30 Νοεμβρίου 2018.
ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 8-9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε, μάλιστα, η έναρξη της Football League της νέας σεζόν να πραγματοποιηθεί το διήμερο 8-9 Σεπτεμβρίου, πιο νωρίς από κάθε άλλη προηγούμενη σεζόν, με την διοργανώτρια αρχή να καλείται να κάνει πράξη τις αποφάσεις του Δ.Σ.