Με ήττα αποχαιρέτησε τη χρονιά η Αθλέτικ Μπιλμπάο, καθώς στην τελευταία αγωνιστική της Primera Division η Εσπανιόλ έφυγε με το τρίποντο από το “Σαν Μαμές”. Αδιάφορο βαθμολογικά το παιχνίδι, τραγική η χρονιά για τους γηπεδούχους.

H ομάδα του Νταβίντ Γκαγιέχο μπήκε με αρκετή όρεξη στο παιχνίδι, και γρήγορα μπήκε μπροστά στο σκορ. Μόλις στο 9′, ο Πάμπλο Πιάτι έκανε την σέντρα με τον Νταβίντ Λόπεθ να νικάει με ωραία κεφαλιά τον Αριθαμπαλάγκα. Οι Μουνιαίν και Αντούριθ έχασαν ευκαιρίες να ισοφαρίσουν, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με αυτό το σκορ.

Στην επανάληψη είχαμε άλλη εικόνα, καθώς η Μπιλμπάο αν και ήταν πίσω στο σκορ δεν βγήκε μπροστά για την ισοφάριση, με αποτέλεσμα η Εσπανιόλ να χάσει και άλλες ευκαιρίες για δεύτερο τέρμα. Λέο Μπαπτιστάο και Νταβίντ Λόπεθ σπατάλησαν αμφότεροι φάσεις για αυτόν τον στόχο, και έτσι τα τελευταία λεπτά θα είχαν ακόμη αγωνιστικό ενδιαφέρον.

Τελικά το σκορ έμεινε ως είχε, με τις δύο ομάδες βέβαια να μην επηρεάζονται βαθμολογικά καθώς και οι δύο τερμάτισαν στο μέσο της βαθμολογίας. Βέβαια η Μπιλμπάο πραγματοποίησε μια τραγική χρονιά όντας 16η με 43 βαθμούς, μια θέση που δεν την τιμά ουδόλως.