Η Serie A φτάνει στο τέλος της και αυτή την χρονιά, με τα περισσότερα βλέμματα να συγκεντρώνονται στις ευρωπαϊκές θέσεις. Φιέστα για την Γιουβέντους, εκτός Ευρώπης η Φιορεντίνα.

Αναλυτικά :

Τζένοα – Τορίνο 1-2

Σε ένα αδιάφορο παιχνίδι, η Τορίνο έφυγε με το τρίποντο από το “Λουίτζι Φεράρις”, επικρατώντας 1-2 της γηπεδούχου Τζένοα. Ο Ιάγκο Φάλκε έβαλε μπροστά την Γκρανάτα, ενώ ο Μπαζέλι έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα. Ο Πάντεφ στο 80′ μείωσε, αλλά πλέον ήταν αργά για να αλλάξει κάτι.

Μίλαν – Φιορεντίνα 5-1

Εντυπωσιακό κλείσιμο της σεζόν για την ομάδα του Γκατούζο, συντρίβοντας την Φιορεντίνα με 5-1. Ο Σιμεόνε άνοιξε το σκορ για τους φιολοξενούμενους στο 20o λεπτό, όμως ο Τσαλχάνογλου με ένα γκολ και μια ασίστ στον Κουτρόνε συνέβαλε στην ανατροπή. Ο Κάλινιτς στην επανάληψη έκανε το 3-1, ενώ ο Τσαλχάνογλου με δύο ακόμη ασίστ σε Κουτρόνε και Μποναβεντούρα έχρισε τον εαυτό του MVP του παιχνιδιού, και καθοριστικό παίκτη στο τελικό 5-1.

Κάλιαρι – Αταλάντα 1-0

“Γλυκιά” ήττα για την Αταλάντα, αφού αν και έχασε στην έδρα της Κάλιαρι, τερμάτισε στην προνομιούχο έβδομη θέση.  Το μοναδικό γκολ του αγώνα πέτυχε ο Λούκα Καπιτέλι μετά από ασίστ του Τσιγαρίνι λίγο πριν το σφύριγμα της λήξης. Η Κάλιαρι σώθηκε με αυτή την νίκη, αν και ο συνδυασμός των αποτελεσμάτων ήταν αρκετός για την σωτηρία.

Κιέβο Βερόνα – Μπενεβέντο 1-0

Κόντρα στην υποβιβασμένη Μπενεβέντο η Κιέβο Βερόνα έκλεισε με νίκη τη σεζόν, νικώντας με 1-0 εντός έδρας. Ο Ινγκλέζε ήταν αυτός που χάρισε τους τρεις βαθμούς στους Βερονέζους, οι οποίοι τερμάτισαν στην 13η θέση με 40 βαθμούς, πετυχαίνοντας εύκολα την σωτηρία.

ΣΠΑΛ – Σαμπντόρια 3-1

Νίκη με την οποία σώθηκε και μαθηματικά πέτυχε η ΣΠΑΛ κόντρα στην αδιάφορη Σαμπντόρια. Ο Αντενούτσι με πέναλτι στο 4o λεπτό άνοιξε το σκορ, ενώ ο Αλμπέρτο Γκράσι στο 50′ έδωσε αέρα δύο τερμάτων στους νεοφώτιστους. Ο Αντενούτσι σφράγισε τη νίκη δύο λεπτά αργότερα, με τη “Σάμπ” να αρκείται στη μείωση με τέρμα του Κοουνάτσκι.

Νάπολι – Κροτόνε 2-1

Με μια ήττα που ήταν καθοριστική, η Κροτόνε αποχαιρέτησε την Serie A χάνοντας μέσα στη Νάπολι με 2-1. Ο Μίλικ μετά από ασίστ του Ινσίνιε έβαλε μπροστά τους Ναπολιτάνους, με τον Καγιεχόν να σφραγίζει τη νίκη δέκα λεπτά αργότερα. Ο Τουμινέλο μείωσε στο 90′ αλλά πλέον ήταν αργά για την Κροτόνε, η οποία θα αγωνίζεται σε μικρότερη κατηγορία του χρόνου.

Ουντινέζε – Μπολόνια 1-0

Η ομάδα του Ιγκόρ Τούντορ ήθελε τη νίκη για να μείνει στην κατηγορία, και τα κατάφερε επικρατώντας της Μπολόνια στο “Φρίουλι” με 1-0. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε ο Φοφανά στο 30o λεπτό μετά από ασίστ του Μπάρακ. Ο Βασίλης Τοροσίδης ξεκίνησε βασικός, αλλά δεν βοήθησε ουσιαστικά την ομάδα του.

 

 

Θυμηθείτε εδώ την νίκη της Πρωταθλήτριας Γιουβέντους.