Την Πέμπτη ξεκινάει το Μουντιάλ και ο καθένας, ακόμα και όσοι δεν έχουν ιδέα από ποδόσφαιρο, ξεκινάνε. Τι; Τις δικές του προβλέψεις σχετικά με την πρόκριση των ομάδων από τους ομίλους, τον πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης, τις ομάδες που θα φτάσουν στον τελικό κλπ.

Άλλοι πάνε με το ένστικτο, άλλοι έχουν σταθερά μεγάλες αγάπες, άλλοι είναι γοητευμένοι από τα χρώματα ή τη σημαία μιας χώρας, άλλοι θυμούνται απλά έναν παλιό παίκτη κάποιας χώρας και την υποστηρίζουν κ.ο.κ.

Το θέμα είναι ότι το ποδόσφαιρο έχει εξελιχθεί, έχει προοδεύσει κι έχει αλλάξει. Γι’ αυτό και βλέπουμε σπουδαίους παίκτες να μένουν εκτός του ρόστερ της εθνικής τους ομάδας και κάποιους 18χρονους να ξεπροβάλλουν. Η στατιστική έχει εισαχθεί για τα καλά στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και υπάρχουν όντως καλύτερες και χειρότερες ομάδες μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σας παρουσιάσω τις δικές μου προβλέψεις με το δικό μου σκεπτικό και ένστικτο και αν νομίζετε ότι συμφωνείτε μαζί μου ή ότι μπορείτε να βγάλετε κάτι και σε στοιχηματικό επίπεδο, τολμήστε το!

ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ ΟΜΙΛΩΝ

Β’ Όμιλος

Μαρόκο-Ιράν-Πορτογαλία-Ισπανία

Αφήνω τον Α’ όμιλο που θα γίνει πραγματικά μύλος, για το τέλος και πάμε να εξετάσουμε τον δεύτερο. Έχουμε ξεκάθαρο φαβορί τους Ισπανούς για την πρώτη θέση και τους Πορτογάλους για τη δεύτερη. Δεν βλέπω να ‘σπάει” αυτό το ζευγάρι, καθώς ο Φερνάντο Σάντος είναι μεγάλη… γάτα σε τέτοιες διοργανώσεις και ξέρει να παίζει για το αποτέλεσμα. Το Μαρόκο δεν μου λέει κάτι, ενώ το Ιράν που έρχεται με τη φήμη της καλύτερης Εθνικής της ιστορίας τους, δύσκολα θα μπορέσει να μπει σφήνα ανάμεσα στους 2 μεγάλους.

Prediction 1-4:

Spain-Portugal-Iran-Marocco

Γ’ Όμιλος

Γαλλία-Αυστραλία-Περού-Δανία

Εδώ έχουμε ξεκάθαρο φαβορί τη Γαλλία η οποία θα επιβεβαιωθεί καθώς πρόκειται για Dream Team που δημιουργεί τις ευκαιρίες για γκολ σαν “στραγάλια”. Η Αυστραλία έρχεται με τη φήμη μιας από τις χειρότερες εθνικές της ιστορίας της, ενώ Περού και Δανία θα παλέψουν για την 2η θέση. Με δεδομένο ότι αμφότερες θα επικρατήσουν της Αυστραλίας, όλα θα κριθούν στον 3ο αγώνα εκεί που οι Δανοί υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπίζουν την αδιάφορη Γαλλία και να της.. τσιμπήσουν ένα βαθμό και να προκριθούν! Επομένως εδώ πηγάζει αυτομάτως ότι στην πρεμιέρα του ομίλου στο Δανία-Περού, οι Δανοί βολεύονται και με την ισοπαλία…

Prediction 1-4:

France-Denmark-Peru-Australia

Δ’ Όμιλος

Αργεντινή-Ισλανδία-Κροατία-Νιγηρία

Σε αυτόν τον όμιλο πιστεύω πως η Αργεντινή έχει τον τρόπο να προκριθεί και μάλιστα σχετικά άνετα, καθώς δύσκολα θα ηττηθεί από κάποιον. Από ‘κει και πέρα οι Κροάτες έρχονται ως φαβορί για πρόκριση, ενώ Ισλανδοί και Νιγηριανοί θα προσπαθήσουν για την έκπληξη. Κι εδώ θα πάω με την κοινή γνώμη όπως και στους περισσότερους ομίλους βέβαια, τους οποίους όμως πριν καταλήξουμε κάπου, έχουμε διαβάσει και το πρόγραμμα των αγώνων τους…

Prediction 1-4:

Argentina-Croatia-Iceland-Nigeria

E’ Όμιλος

Βραζιλία-Ελβετία-Σερβία-Κόστα Ρίκα

Για την Βραζιλία δεν χρειάζονται λόγια νομίζω ή αμφισβήτηση, καθώς απλά πρέπει να προβλέψουμε στα πόσα γκολ θα σταματάει σε κάθε παιχνίδι και όχι αν θα κερδίζει. Σε αυτόν τον όμιλο θα εξετάσω ένα ιδιαίτερο στοιχείο το οποίο μπορεί να λέει πολλά, μπορεί και τίποτα.

Πρόκειται για τα Clubs στα οποία αγωνίζονται οι παίκτες των ομάδων. Οι παίκτες της Κόστα Ρίκα λοιπόν αγωνίζονται σε κατώτερης δυναμικότητας ομάδες με ότι αυτό συνεπάγεται, άρα πάει για 4η θέση. Η Σερβία έχει το πρόγραμμα με το μέρος της (Βραζιλία τελευταία αγωνιστική) όμως οι παίκτες της παίζουν σε ανομοιογενή πρωταθλήματα.

Θα ποντάρω λοιπόν στην καλύτερη χημεία που μπορεί να έχει η Ελβετία σαν ομάδα, καθώς και τη Γερμανική της πειθαρχία. Οι παίκτες της αγωνίζονται ως επί το πλείστον στην bundesliga και γενικότερα στη Βορειοκεντρική Ευρώπη. Νομίζω ότι έπονται από μια συνέχεια και ένα συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού, το οποίο σε έναν όμιλο μπορεί να αποδειχθεί ανασταλτικός παράγοντας.

Prediction 1-4:

Brazil-Swizerland-Serbia-Costa Rica

ΣΤ’ Όμιλος

Γερμανία-Μεξικό-Σουηδία-Νότια Κορέα

Οι εν ενεργεία πρωταθλητές Ευρώπης δεν έχουν αποκλειστεί ποτέ στη φάση των ομίλων και αποτελούν φόβητρο για όλες τις ομάδες. Κατά τη γνώμη μου φέτος υστερούν στη γραμμή κρούσης και αν στον όμιλο τους είχαν άλλη μια δυνατή ομάδα όπως πχ το Βέλγιο, ίσως αντιμετώπιζαν προβλήματα.

Από ‘κει και πέρα το Μεξικό αποτελεί το μεγάλο ερωτηματικό καθώς ρόστερ έχει, αλλά του λείπει η σοβαρότητα και ο επαγγελματισμός. Από την άλλη, οι Σουηδοί αν παρουσιαστούν όπως πρέπει και πάρουν το παιχνίδι της πρεμιέρας κόντρα στην Κορέα θα περάσουν “περίπατο”.

Prediction 1-4:

Germany-Sweden-Mexico-Korea

Ζ’ Όμιλος

Βέλγιο-Παναμάς-Τυνησία-Αγγλία

Βέλγιο και Αγγλία θα περάσουν γιατί απλά είναι πολλά επίπεδα πάνω από τις αντιπάλους τους. Το θέμα είναι ότι οι Βέλγοι έχουν εύκολο το γκολ και πάνε για πρωτιά. Αντίθετα οι Άγγλοι πέρα του ότι είναι… δυσκοίλιοι στα γκολ, έχουν χάσει την αίγλη τους και δεν αποτελούν φόβητρο για κανέναν αντίπαλο πλέον.

Επομένως θεωρώ ότι Παναμάς και Τυνησία, πιο εύκολα θα παρατήσουν τα ματς με το Βέλγιο όταν βρεθούν πίσω στο σκορ παρά όταν θα αντιμετωπίσουν την Αγγλία. Έτσι στα παιχνίδια της Αγγλίας κρατάμε και κάποιες ανατροπές: ή νίκη Αγγλίας στο ημίχρονο – Χ τελικό, ή την κοντράρουμε και στο Live αν μας δοθεί η ευκαιρία. Πάντως οι Άγγλοι με 4 βαθμούς εύκολα ή δύσκολα θα περάσουν…

Prediction 1-4:

Belgium-England-Tunisia-Panamas

H’ Όμιλος

Πολωνία-Σενεγάλη-Κολομβία-Ιαπωνία

Ας ξεκινήσουμε ανάποδα. Διαβάζω παντού για την χειρότερη Ιαπωνία της ιστορίας της και επειδή δεν έχω εικόνα θα κρατήσω τις φήμες. Από ‘κει και πέρα όλοι κάνουν λόγο για δυνατή Πολωνία και δεν πέφτουν έξω. Σ’ αυτόν τον όμιλο όμως θα πάω με το δικό μου ένστικτο. Έτσι βλέπω τους Κολομβιανούς πρώτους και καλύτερους. Παράλληλα τη Σενεγάλη, μοναδική ομάδα που μπορεί να κάνει περήφανη την ήπειρο της Αφρικής σε αυτό το Μουντιάλ.

Αν δείτε δε τα Clubs που αγωνίζονται οι Σενεγαλέζοι σίγουρα θα μείνετε ευχαριστημένοι από αυτή μου την πρόβλεψη. Αγγλία-Γαλλία και Βέλγιο παίζουν οι περισσότεροι εξ’ αυτών στο κορυφαίο επίπεδο έχοντας μάλιστα και 2 σούπερ-σταρ στο ρόστερ τους (Μανέ-Λίβερπουλ και Κουλιμπαλί-Νάπολι).

Prediction 1-4:

Columbia-Senegal-Poland-Japan

A’ Όμιλος

Ρωσία-Σαουδική Αραβία-Αίγυπτος-Ουρουγουάη

Ο πιο αμφίρροπος όμιλος κατά τη γνώμη μου, γι’ αυτό τον άφησα και για το τέλος. Και μέσα σε όλα έχεις και την Ρωσία να παίζει στην… έδρα της και να βάζει “φωτιά” στο θέμα πρόκριση. Με λίγο μεγαλύτερο φαβορί την Ουρουγουάη λόγω ρόστερ, παράδοσης και εμπειρίας μεγάλο ερωτηματικό παραμένει η απόδοση των άλλων τριών ομάδων.

Θεωρώ ότι η Αίγυπτος έχει θέματα με τον τραυματισμό του Σαλάχ και άλλα που είχε πριν από αυτόν. Αυτή η πίεση να προκριθεί δεν θα της βγει σε καλό. Ακόμη, όσο και να θέλω να περάσει η Σαουδική Αραβία δεν βρίσκω τον τρόπο.

Είναι τόσο ευνοϊκά πλασμένο το πρόγραμμα για τους Ρώσους που ακόμη κι αν χάσουν στην πρεμιέρα, μπορούν με 2 νίκες ύστερα να περάσουν τον όμιλο σαν 2οι καθώς παίζουν με την Ουρουγουάη τελευταία αγωνιστική και θεωρώ ότι θα είναι ήδη περασμένη.

Prediction 1-4:

Uruguay-Russia-Saudi Arabia-Egypt

ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΡΟΠΑΙΟΥ

Άποψή μου λοιπόν είναι ότι με αυτά τα δεδομένα, στα ημιτελικά θα φτάσουν από τη μια μεριά Γαλλία-Βραζιλία και από την άλλη Αργεντινή-Αγγλία. Την Αργεντινή μάλιστα την έχω και για τελικό, ακόμη και για κατάκτηση!

ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Στην αναζήτηση του πρώτου σκόρερ του Μουντιάλ, λάβετε υπόψιν σας ποιες ομάδες πιστεύετε ότι θα περάσουν από τον όμιλο τους, αλλά και τι ομάδες έχουν να αντιμετωπίσουν. Επίσης ποιοι παίκτες εκτελούν φάουλ και πέναλτι αλλά και ποιοι παίκτες προτιμούν να πασάρουν από το να σκοράρουν.

Prediction 1st Scorer Value Bet

Edison Cavani (Uruguay. Απόδοση: 28,00 Stoiximan)

Roberto Firminio (Brazil. Απόδοση 60,00 Stoiximan)

Θα δούμε ότι στοιχηματικά, παίκτες τύπου Νεΐμάρ, Μέσι, Ρονάλντο, Χάρι Κέιν, Γκριεζμάν κλπ δεν έχουν μεγάλη αξία με αποδόσεις από το 5,5 μέχρι το 15 περίπου. Αν όμως έχετε στο μυαλό σας 1-2 ομάδες για κατάκτηση του τροπαίου, οι συνδυασμοί προσφέρουν απίστευτες στοιχηματικές αποδόσεις και μπορείτε να σπάσετε τα πονταρίσματα σας σε πολλά μικρότερα. Αν κάποιο από όλα σας… κάτσει πλουτίσατε!

Prediction 1st Scorer and Winner of World Cup

Antoine Griezman + Argentina   100,00 Απόδοση

Roberto Firminio + Argentina  400,00 Απόδοση

Coutinho + Brazil 100 Απόδοση

Antoine Griezman + Brazil  80,00 Απόδοση

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΚΟΛ

Κλείνοντας, θα βρείτε πονταρίσματα για το ποιος παίκτης θα βάλει το γκολ το οποίο στο τέλος της διοργάνωσης θα ψηφιστεί ως το πιο ωραίο.

Φαβορί για μένα είναι ο Κοουτίνιο. Ο συγκεκριμένος δοκιμάζει το πόδι του από μακριά. Ταυτόχρονα μπορεί να σκοράρει εντυπωσιακά γκολ ακόμη και μετά από αλλεπάλληλες ντρίπλες.

Επίσης σαν Value bet βλέπω τον Φαλκάο της Κολομβίας. Παίκτης που πάντα “λάμπει” σε τέτοιες διοργανώσεις ενώ ο όμιλος του προσφέρεται για γκολ και θέαμα. Επίσης μας έχει συνηθίσει σε γκολ με κάθε τρόπο αλλά και θεαματικά γκολ με τακουνάκια, λόμπες κλπ.

Predition Best Goal

Coutinho  21,00 Απόδοση

Radamel Falcao  100,00 Απόδοση