Ολοκληρώθηκε και ο 4ος τελικός με τον Ολυμπιακό να είναι ο θριαμβευτής με 92-76. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έπαιξε σαν να μην υπάρχει αύριο και κλασικά, έβγαλε τον καλύτερό της εαυτό. Βέβαια εδώ καλό είναι να υπενθυμίσουμε σε όλους, πως η απουσία συναισθημάτων από μία σειρά, συνεπάγεται μέγιστη δυνατή συγκέντρωση. Αυτό ακριβώς συνέβη στο σημερινό παιχνίδι.

Οι Πειραιώτες από την αρχή του παιχνιδιού, απέδειξαν πόσο πολύ ήθελαν τη νίκη. Βούταγαν για κάθε διεκδικούμενη μπάλα, κέρδισαν τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες, άρα άξιζαν το θετικό αποτέλεσμα. Τόσο απλά. Τέτοια ματς τα κερδίζεις με τις προσωπικότητες και τo μέταλλο που διαθέτεις σαν ομάδα. Ο Ολυμπιακός επιτέλους αγωνίστηκε σύμφωνα με τις δυνατότητές του. Πριν προλάβετε να μου πείτε αυτά τα γράφεις, κατόπιν νίκης, ας δούμε το εξής. Ο Πρίντεζης θύμισε σε κάποιες στιγμές, γιατί θεωρείται το κορυφαίο τεσσάρι της Ευρώπης, ο Σπανούλης ήταν ηγέτης εκεί που χρειάστηκε, ενώ ο Στρέλνιεκς σκόραρε όταν ο ΠΑΟ πλησίαζε απειλητικά το σκορ. Για τον Μακλίν εννοείται πως θ’αναφερθούμε ξεχωριστά, γιατί αυτός ο παίκτης αδικεί τον εαυτό του. Η νοοτροπία του δεν είναι η πρέπουσα για μία ομάδα σαν τον Ολυμπιακό, καθώς μοιάζει να διαλέγει παιχνίδια. Απόψε αποφάσισε να δείξει σε όλους, πως μπορεί να τα βάλει με τους ψηλούς του Παναθηναϊκού και να τους εκθέσει ανεπανόρθωτα. Σκόραρε 20 πόντους, έβαλε τον Σίνγκλετον στα καλάθια, ενώ όποτε χρειάστηκε ήταν και σκληρός στα μετόπισθεν. Μακάρι να παίξει με τον ίδιο ζήλο και την Κυριακή.

Το παιχνίδι αυτό ανήκει πλέον στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, αφού σημασία δεν έχει ποιος κέρδισε σήμερα. Βλέπετε η σειρά είναι στο 2-2 και την Κυριακή στο ΟΑΚΑ, θα κριθεί ο φετινός πρωταθλητής. Ο Ολυμπιακός για να τα λέμε όλα, δεν έχει παίξει μπάσκετ αξιώσεων, αν εξαιρέσουμε τον 4ο τελικό και 20 λεπτά στον 1ο. Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα όμως, οφείλει να τα δώσει όλα. Δεν νοείται για έναν τέτοιο σύλλογο να μείνει μακριά από τίτλους για 2η συνεχόμενη σεζόν. Θα είναι παταγώδης αποτυχία και το γνωρίζουν άπαντες αυτό. Φέτος έχει κερδίσει δύο φορές στο ΟΑΚΑ, άρα μπορεί να το ξανακάνει. Υπάρχει πιο γλυκιά εκδίκηση από το να σκαρώσει το ίδιο χουνέρι, που του έκανε ο ΠΑΟ πέρσι; Παίκτες και προπονητής το έχουν στο μυαλό τους κι ήδη δουλεύουν πάνω σ’αυτό…

ΥΓ. Οποιαδήποτε κουβέντα για τη διαιτησία είναι ουτοπική. Οι ρέφερι σε γενικές γραμμές ήταν κακοί και για τις δύο ομάδες.

ΥΓ2. Ο Μιλουτίνοφ πρέπει άμεσα να βελτιωθεί. Ο Ολυμπιακός θα τον χρειαστεί την Κυριακή στον τελικό των τελικών.

ΥΓ3. 41 ριμπάουντ έναντι 25. Δεν υπάρχει κάτι άλλο να καταθέσουμε για τον παράγοντα θέλησης κι ενέργειας…