Το ότι στους Ελληνικούς τελικούς φτάνουμε  σε πέμπτο ματς είναι από μόνο του μία επιτυχία μετά από όλα όσα έγιναν  με αφορμή την ΚΕΔ  και τους διαιτητές της Ευρωλίγκα. Με κακές διαιτησίες και στους τέσσερις τελικούς και  τις περισσότερες φορές κόντρα στον Ολυμπιακό.

Για τα αγωνιστικά και τις όποιες λεπτομέρειες, υπάρχει ο Δημήτρης Μπούκας για να σας πει την άποψη του την οποία εκτιμώ και σέβομαι. Αυτό που με προβλημάτισε, σε μεγάλο βαθμό, είναι η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Αν θεωρούν την ομάδα τους καλύτερη τότε θα το πάρουν το Πρωτάθλημα, αλλιώς δεν έχουν κάτι να φοβούνται. Σήμερα λοιπόν έφταιγε, κατά τον Παναθηναϊκό, ο Κορομηλάς που σφύριξε απόλυτα 50-50 ,αλλά αυτό «πονάει» μάλλον, ο Βασίλης Σκουντής για την περιγραφή του και όσα έγιναν  πριν το παιχνίδι που είναι καταδικαστέα βέβαια.

Η  θέση της ΚΑΕ είναι εντελώς αντίστροφη με αυτά που είπε ο Τσάβι Πασκουάλ.  Aς τα θυμηθούμε…

«Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, άξιζε περισσότερο από εμάς την νίκη. Δεν είχαμε έλεγχο στην άμυνα, δώσαμε δώρο 7-8 φάουλ χωρίς να υπάρχει λόγος και ο αντίπαλος εκτέλεσε πολλές βολές. Κάθε φορά που πλησιάζαμε, ο Ολυμπιακός έβρισκε τρόπους να σκοράρει και στο τελευταίο μέρος του αγώνα, όταν νιώσαμε ότι δεν μπορούσαμε να κερδίσουμε, χάσαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού.

Πρέπει να προετοιμαστούμε, γιατί απόψε ο Ολυμπιακός ήταν πιο δυνατός από εμάς. Είχε 14 ριμπάουντ περισσότερα από εμάς, έπαιξε με περισσότερη επιθετικότητα. Πρέπει να ανακάμψουμε, να μην κάνουμε τόσα λάθη, να βρούμε ξανά και την συγκέντρωσή μας«. Αυτά ήταν τα λόγια του προπονητή του Παναθηναϊκού που δεν λέει πουθενά για διαιτησία.  Απλά και ωραία.

Ο 5ος τελικός θα πρέπει να είναι μία ΓΙΟΡΤΗ του Μπάσκετ, ανεξάρτητα ποιος θα το κερδίσει. Θα πρέπει οι πρωταγωνιστές να είναι οι παίκτες και όχι οι διαιτητές που θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιοί θα είναι γιατί όπως ο Παναθηναϊκός έχει συγκεκριμένα θέματα με  διαιτητές (Φούφης, Γκόντας, Σχινάς) που δεν θα δώσουν το παρών. με άλλους τόσους έχει και ο Ολυμπιακός, αλλά κάτι τέτοιο για κάποιους δεν μετράει. Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα, που μας έχει χαρίσει επιτυχίες και πάνω απο όλα νικητής θα πρέπει να είναι αυτό ξέχωρα από τον Πρωταθλητή.