Ένα από τα κεντρικά συνθήματα του κινήματος «OpenStadiums», είναι και αυτό. Το συγκεκριμένο κίνημα, διεκδικεί το δικαίωμα το γυναικών να παρακολουθούν αθλητικές συναντήσεις στο Ιράν.

Το ίδιο συνέβη και στην Αγία Πετρούπολη στην αναμέτρηση με το Μαρόκο, για το Μουντιάλ 2018.

Μέλος του συγκεκριμένου κινήματος, παρουσίασε ένα πανό με αυτό το σύνθημα κοντά στο γήπεδο που φιλοξένησε τον αγώνα που τελικά κέρδισε το Ιράν (1-0).

«Για να εκπροσωπήσει τις Ιρανές που δεν έχουν πρόσβαση στα γήπεδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι θρησκευτικές Αρχές της Ισλαμικής Δημοκρατίας απαγορεύουν στις γυναίκες της χώρας να παρευρίσκονται σε ποδοσφαιρικούς αγώνες. Πιστεύοντας ότι πρέπει να προστατεύονται από την «ανδρική» ατμόσφαιρα που επικρατεί εκεί.

«Στις 5 Οκτωβρίου 1981, οι Ιρανές είδαν για τελευταία φορά ποδοσφαιρικό αγώνα. Επρόκειτο για το παραδοσιακό ντέρμπι Περσέπολις-Εστεγκλάλ. Εκτοτε, τους απαγορεύθηκε η είσοδος στα γήπεδα», επισημαίνεται σε σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα που διατηρεί στο Twitter το εν λόγω κίνημα.

Για το θέμα αυτό, ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφάντινο, δήλωσε πως το συζήτησε με τους κυβερνώντες το Ιράν και ειδικά με τον πρόεδρο, Χασάν Ροχανί, όμως πρόσθεσε πως είναι ζήτημα που αφορά στις θρησκευτικές Αρχές της χώρας.

Το κίνημα «OpenStadiums» υποστηρίζεται με θέρμη από το δίκτυο «Fans Supporters Europe (FSE)», το οποίο συγκεντρώνει υποστηρικτές από περισσότερες από 40 χώρες.

«Συνεργαζόμαστε με αρκετούς άλλους οργανισμούς σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η περίπτωση των γυναικών του Ιράν, που δεν μπορούν να στηρίξουν τις ομάδες τους, είναι ένα παράδειγμα μεγάλης αδικίας. Είναι σκάνδαλο, το γεγονός ότι η FIFA δεν έχει ακόμη αναγκάσει το Ιράν να το αλλάξει», τόνισε σχετικά ο Μάρτιν Εντεμαν, μέλος του FSE.