Με τον Χάρι Κέιν να βάζει το νικητήριο γκολ στις καθυστερήσεις, η Αγγλία επικράτησε της Τυνησίας με 2-1 για τον έβδομο όμιλο του Μουντιάλ. Έτσι, έχει τρεις βαθμούς όπως και το Βέλγιο, ενώ οι Αφρικανοί και ο Παναμάς δεν έχουν βαθμό.

Στο πρώτο ημίχρονο η ανωτερότητα των Άγγλων ήταν εμφανής, κατάφεραν να προηγηθούν με τον Κέιν στο 11΄, όμως ένα χαζό πέναλτι του Γουόκερ στο 33΄ έδωσε την ευκαιρία στους Τυνήσιους να ισοφαρίσουν, κάτι που έκαναν με τον Σάσι.

Πρώτη ευκαιρία του παιχνιδιού την είχαν τα «λιοντάρια» μόλις στο 3΄ με τον Λίνγκαρντ, ο οποίος δεν κατάφερε να σκοράρει με κοντινό πλασέ, με τον Χάσεν να διώχνει.

Ένα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά του Στέρλινγκ, ο οποίος αστόχησε σε κενή εστία μετά από πάσα του Λίνγκαρντ.

Εν τέλει, ο Κέιν ήταν εκείνος που έδωσε το προβάδισμα στους Άγγλους στο 11ο λεπτό του παιχνιδιού, όταν μετά από κεφαλιά του Στόουνς, ο Τυνήσιος τερματοφύλακας έδιωξε, με τον άσο της Τότεναμ να παίρνει το ριμπάουντ και να σκοράρει (1-0). Αξίζει να σημειωθεί πως στη συγκεκριμένη φάση τραυματίστηκε στον ώμο ο Χάσεν, με τη θέση του κάτω από τα δοκάρια της Τυνησίας να παίρνει ο Μπεν Μουσταφά.

Πρώτη φορά που απείλησαν οι Αφρικανοί ήταν στο 27΄, όταν ο Σάσι έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Πίκφορντ.

Η ισοφάριση για τους Τυνήσιους ήρθε έξι λεπτά αργότερα, με τον Γουόκερ να χτυπάει τον Μπαντρί μέσα στην περιοχή με τον αγκώνα του και έτσι κέρδισαν πέναλτι. Την εκτέλεσή του ανέλαβε ο Σάσι, ο οποίος ευστόχησε από την άσπρη βούλα, κάνοντας το 1-1.

Η Αγγλία στη συνέχεια βγήκε μπροστά και έκανε ευκαιρίες για να πάρει το προβάδισμα, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Σπουδαιότερη ήταν αυτή του Λίνγκαρντ στο 43΄, όταν σημάδεψε το δοκάρι και στη συνέχεια η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο δεύτερο μέρος, τα «λιοντάρια» ήταν εκείνα που βγήκαν μπροστά και πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, θέλοντας να φτάσουν στο δεύτερο γκολ, κάτι που κατάφεραν με τον Χάρι Κέιν στις καθυστερήσεις.

Στο 51΄ ο Ντέλε Άλι πήρε την κεφαλιά μετά από κόρνερ, με τον Μπεν Μουσταφά να μπλοκάρει την μπάλα.

Στη συνέχεια, ο Τρίπιερ ήταν εκείνος που απείλησε για την Αγγλία στο 69΄ με απευθείας εκτέλεσε φάουλ, χωρίς όμως να βρει στόχο. Την ίδια κατάληξη είχε και εκείνο του Γιανγκ στο 79΄.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Χάρι Κέιν λύτρωσε τα «λιοντάρια» με δικό του γκολ, κάνοντας το 2-1 με κεφαλιά ύστερα από κόρνερ και παράλληλα χάρισε τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του.

Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης: