To πρωτάθλημα χάθηκε για τον Ολυμπιακό, όμως αυτό αποτελεί πια παρελθόν, αφού ο φάκελος των ανανεώσεων είναι μικρός, αλλά πολύ σημαντικός. Βέβαια για να γίνει το επιβεβελημένο “ρεκτιφιέ”, πρέπει πρώτα να ξεκαθαριστεί το θέμα του προπονητή.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ύστερα από 4 χρόνια, δεν θα κάθεται στον πάγκο των ερυθρολεύκων. Ο Έλληνας κόουτς πληρώνει το κακό μπάσκετ, που έπαιξε φέτος η ομάδα, αλλά και την έλλειψη τίτλων τα δύο τελευταία χρόνια. Ο αντικαταστάτης του φαίνεται πως θα είναι ξένος με τους Τρινκιέρι και Περάσοβιτς να είναι οι επικρατέστεροι, λόγω κασέ κι εμπειρίας από την Euroleague. Ακούγεται και το όνομα του Χουάν Πλάθα, όμως οι πρόεδροι δεν τον θεωρούν και πολύ ικανό, λόγω ιδιοσυγκρασίας για τον πάγκο του Ολυμπιακού. Φυσικά δεν μπορεί ν’αποκλειστεί και κάποιο άλλο όνομα από το εξωτερικό. Πολλοί προπονητές εγνωσμένης αξίας, θα ήθελαν να κάθονται στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Οι Αγγελόπουλοι πάντως δεν θ’αποφασίσουν κατευθείαν για τα καυτά ζητήματα του συλλόγου, αφού θέλουν λίγο χρόνο να ηρεμήσουν και να χωνέψουν τη φετινή αποτυχία. Το μόνο σίγουρο είναι πως επιθυμούν την παραμονή των Βασίλη Σπανούλη, Κώστα Παπανικολάου και Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο αρχηγός θέλει να μείνει, όμως το 1,5 εκατ ευρώ είναι νούμερο απαγορευτικό για το μπάτζετ του Ολυμπιακού. Όσον αφορά τους δύο “Παπ” τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Ο Παπανικολάου σίγουρα θα δεχτεί πρόταση με καλύτερες οικονομικά αποδοχές, όμως δεν γνωρίζουμε από τώρα πόσο τοις 100%. Βλέπετε τα 800.000 ευρώ του Μάντζαρη διαφοροποιούν τα δεδομένα (ίσως του γίνει μείωση) μέσα στον Ολυμπιακό.

Ο Παπαπέτρου πάντως είναι ίσως η πιο δύσκολη περίπτωση για τους Πειραιώτες. Είναι 24 ετών, προέρχεται από μία καλή σεζόν και θέλει ν’ανταμειφθεί γι’αυτό. Έχει ισχυρούς δεσμούς με την ομάδα, όμως το πρέσιγνκ του Παναθηναϊκού κάνει την τιμή του πιο “αλμυρή”. Οι τρεις τους θα καθορίσουν εν πολλοίς τι θα γίνει με τα μεταγραφικά της ομάδας.

Για τους ξένους της ομάδας, λίγο πολύ οι φήμες θα γίνουν πραγγμαικότητα. Οι Μπράιαντ Ρόμπερτς, Τζαμέλ Μακλίν, Χόλις Τόμπσον, Μπόμπι Μπράουν και Κάιλ Γουίλτζερ θ’αποτελέσουν παρελθόν. Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, δύσκολα θα φύγει για τους San Antonio Spurs, αφού έκανε μέτρια χρονιά. Τα “σπιρούνια” δύσκολα θα καταθέσουν 1,5 εκατ. δολάρια, για να τον φέρουν στο Τέξας. Οι Γιάνις Στρέλνιεκς και Κιμ Τιλί, υπάρχει θέληση για να μείνουν στην ομάδα, όμως θα γίνουν συζητήσεις για τις περιπτώσεις τους.

Όπως κατανοεί ο καθένας αναμένεται ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι για τους αδερφούς Αγγελόπουλους, που καλούνται να φτιάξουν μία νέα ομάδα…