Η Σουηδία αντιμετώπισε την Νότια Κορέα, για το πρώτο παιχνίδι τους στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Η παρέα του Μάρκους Μπεργκ επικράτησε με 1-0 χάρη σε πέναλτι του Αντρέας Γκράνγκβιστ, το οποίο καταλογίστηκε ελέω VAR. Οι Σουηδοί μ’αυτή τη νίκη πήραν τους 3 βαθμούς και συγκατοικούν με το Μεξικό στην κορυφή του 6ου ομίλου.

Στο πρώτο ημίχρονο οι Σουηδοί είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπορούσαν να βρουν χώρους στην αντίπαλη άμυνα. Η μεγάλη τους στιγμή ήρθε στο 21΄, όταν ο πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού, Μάρκους Μπεργκ, βρέθηκε τετ α τετ από πάσα του Τοϊβόνεν, αλλά νικήθηκε εντυπωσιακά από τον αντίπαλο γκολκίπερ. Στο 45΄ μία καλή κεφαλιά του Κλάεσον κόντραρε τελευταία στιγμή. Το 0-0 ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο δεν διαφοροποιήθηκε η εικόνα του ματς. Η Σουηδία παρότι έκανε πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων με τον Γιόχανσον να κάνει ότι μπορεί. Τελικά η Σουηδία άνοιξε το σκορ με τη βοήθεια του VAR. O Κλάενσον ανατράπηκε από τον Κίνγιουκ, όμως ο διαιτητής χρειάστηκε την κάμερα μέσα στον αγωνιστικό ώρο για να καταλογίσει την παράβαση. Στο 65′ λοιπόν ο Αντέας Γκράνγκβιστ ήταν εύστοχος κι έκανε το 1-0 για τη χώρα του.

Από εκεί και πέρα οι Νοτιοκορεάτες πίεσαν χωρίς αποτέλεσμα, αφού δεν έκαναν ούτε μία φάση της προκοπής. Μάλιστα στο 91ο λεπτό καταγράφηκε η πιο σπουδαία φάση για την Νότιο Κορέα, με τον Λι Τσε Σαν ν’αστοχεί από το ύψος της περιοχής στην κεφαλιά. Τελικά η Σουηδία πήρε την πολύ σημαντική νίκη με σκορ 1-0 και ξεκίνησε ιδανικά την πορεία της σ’αυτό το Μουντιάλ.