Ο Ολυμπιακός εδώ και λίγες μέρες ψάχνει τον επόμενο προπονητή, που θα τον οδηγήσει σε νέες επιτυχίες. Ο διάδοχος λοιπόν του Γιάννη Σφαιρόπουλου κατά 90% θα είναι ο Ντέηβιντ Μπλατ. Ασφαλώς και πρόκειται για λύση από το πάνω ράφι, δείγμα των φιλοδοξιών των αδερφών Αγγελόπουλων.

Ο έμπειρος κόουτς καλείται να “περπατήσει” και πάλι σε μονοπάτια, που οδηγούν στην κορυφή. Βέβαια αυτή ακριβώς τη διαδρομή, θέλει να κάνει και ο Ολυμπιακός, που απέχει τα δύο τελευταία χρόνια από τους τίτλους. Δια της ατόπου απαγωγης καταλαβαίνει κανείς, πω οι δύο πλευρές χρειάζονται η μία την άλλη. Ο Μπλατ έχει ανάγκη να καθίσει σ’έναν πάγκο, όπου θα του δοθεί η ευκαιρία να πρωταγωνιστήσει στην Euroleague, αλλά και να δημιουργήσει από την αρχή ένα σύνολο 100% δικό του.

Εδώ καλό είναι να εξηγήσουμε πως δεν χρειάζεται να κάνει βαθιές τομές, γιατί ο ελληνικός κορμός ελπίζουμε να παραμείνει αναλλοίωτος. Εκεί που θα δοθεί το βάρος θα είναι στους ξένους παίκτες. Ο Μπλατ είναι γνώστης της Αμερικής, αλλά και της Ευρώπης και οι επιλογές του είναι αρκετά εύστοχες, όσον αφορά αυτό το κομμάτι. Ο Σκότι Γουίλμπεκιν για παράδειγμα, είναι δικό του δημιούργημα και πολλές ομάδες ερίζουν για την απόκτηση του MVP του Eurocup.

Τα μεταγραφικά είναι λίγα μακρινά αυτή τη στιγμή, δεν προτρέχουμε, απλά σας ενημερώνουμε πως “κόβει” το μάτι του Μπλατ. Ο Ολυμπιακός είναι διατεθειμένος να του κάνει μερικά “ακριβά” χατίρια αν έχει, όμως δεν θα μεγαλώσει σε μεγάλο βαθμό το μπάτζετ του. Υπάρχει συγκεκριμένη οικονομική πολιτική στον σύλλογο κι αυτό δεν αλλάζει με τίποτα. Πάντως όσο ανάγκη έχουν οι “ερυθρόλευκοι” τον Μπλατ, άλλο τόσο τους έχει κι αυτός. Βλέπετε δεν υπάρχει άλλη ομάδα, που να του δίνει την ευκαιρία, να διεκδικήσει εκ νέου πρόκριση στο Final Four της Euroleague.

ΥΓ. Ο Ντάνιελ Χάκετ θα επέστρεφε σαν τρελός στον Ολυμπιακό. Με το καλό ν’ανακοινωθεί ο Μπλατ κι όλα θα πάρουν το δρόμο τους. Η αμυντική αφοσίωση του Ιταλού θα ταίριαζε γάντι στα σχέδια του 59χρονου προπονητή.

ΥΓ2. Οι Αγγελόπουλοι όχι μόνο δεν αποχωρούν, αλλά θέλουν να δυναμώσουν κι άλλο τον Ολυμπιακό την επόμενη σεζόν.