Η Ελλάδα πάτησε σαν “χταπόδι” το Ισραήλ, κάνοντας μία ομολογουμένως γεμάτη εμφάνιση. Το 76-96 λίγοι θα το θυμούνται, αν προκριθεί η “γαλανόλευκη” στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αφού στόχος της είναι να διακριθεί στην τελική φάση της διοργάνωσης. Πάντως μέχρι τώρα στα 5 παιχνίδια της ανανεωμένης Εθνικής ένα είναι το σημαντικό. Το παρόν, αλλά και το μέλλον της “επίσημης αγαπημένης” είναι διασφαλισμένο.

Είδαμε παίκτες όπως ο Κωνσταντίνος Μήτογλου, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, να παίρνουν την Ελλάδα στις πλάτες τους και να δείχνουν έτοιμοι για μεγάλες προκλήσεις. Ειδικότερα ο άσος της ΑΕΚ, ήταν κίνδυνος-θάνατος στην επίθεση, δίνοντας το έναυσμα για να ξεφύγει η Ελλάδα από τη ματιά των Ισραηλινών. Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος έχει δημιουργήσει ένα σύνολο, που ξέρει τι ζητάει μέσα στα παιχνίδια, αλλά κυρίως έχει μπολιάσει τους παίκτες του με τη σωστή νοοτροπία. Όλοι οι αθλητές δίνουν και την ψυχή τους για την εθνική ομάδα κι αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Ο Γιάννης Μπουρούσης για παράδειγμα διέκοψε τις διακοπές του, για να στηρίξει αυτή την προσπάθεια και πιστέψτε μας, δεν γίνεται αυτός ο παίκτης, να μην συμμετέχει στα τελικά του θεσμού.

Η Ελλάδα έχει αποδείξει σ’αυτούς τους αγώνες, πως η παραγωγική διαδικασία, δεν σταματάει σχεδόν ποτέ. Λείπουν πολλοί αστέρες, όμως η “γαλανόλευκη” είναι αήττητη και στηρίζεται σε αθλητές κυρίως του ελληνικού πρωταθλήματος. Ναι μπορεί να μην είναι οι καλύτεροι, μπορεί κανείς από αυτούς να μην ταξιδέψει στην Κίνα, όμως δεν είναι κακοί παίκτες. Ο Λαρεντζάκης είναι Κυπελλούχος Ευρώπης, ο Γκίκας ήταν ο ιθύνων νους του Προμηθέα, που τερμάτισε στην 4η θέση της Basket League, ενώ ο Γιαννόπουλος αποδεικνύει συνέχεια, γιατί θεωρείται ένας από τους κορυφαίους σουτέρ του ελληνικού μπάσκετ.

Αυτά τα τονίζουμε για να κατανοήσουν άπαντες, πως το ελληνικό μπάσκετ, δεν είναι μόνο οι Ευρωλιγκάτοι παίκτες ή ο σούπερ σταρ Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ρωτήστε κι άλλες χώρες, που δεν έχουν αυτούς τους παίκτες στα προκριματικά, να δείτε πως κινδυνεύουν να μείνουν εκτός συνέχειας.

ΥΓ. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο είναι με διαφορά ο πιο βελτιωμένος μπασκετμπολίστας στην Ελλάδα. Η μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό τον έχει αλλάξει επίπεδο.

ΥΓ2. Το μυαλό του Μαργαρίτη δεν νομίζουμε να το έχουν πολλοί ψηλοί της Ευρώπης. Ο τρόπος που διαβάζει την αντίπαλη άμυνα είναι για σεμινάριο.

ΥΓ3. Ο Λευτέρης Μποχωρίδης πρέπει να δουλέψει στην ντρίμπλα και την άμυνά του. Αν βελτιωθεί σ’αυτούς τους δυο τομείς, τότε έχει την πρώτη ύλη και τις δυνατότητες να γκαρντ επιπέδου Euroleague.