Ο Βασίλης Σπανούλης έκανε αυτό το οποίο είχε υποσχεθεί στον κόσμο του Ολυμπιακού. Έριξε άγκυρα στο λιμάνι του Πειραιά και αν όλα πάνε καλά θα συμπληρώσει δεκαετία στον Ολυμπιακό.

Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι σε συνεννόηση με τον Ντέηβιντ Μπλατ κράτησαν στην ομάδα τον παίκτη, που άλλαξε το “ρου” της ερυθρόλευκης ιστορίας. Ο Σπανούλης υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για τον επόμενο χρόνο με δυνατότητα επέκτασης γι’ άλλον έναν. Σημαντικό ρόλο σ’αυτή την εξέλιξη έπαιξε και ο Ντέηβιντ Μπλατ. Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε με τον 36χρονο γκαρντ και τον έπεισε πως είναι προτιμότερο να έρχεται από τον πάγκο και να ηγείται σε δημιουργία και σκοράρισμα. Βλέπετε οι πολλές αγωνιστικές υποχρεώσεις των ερυθρολεύκων, κουράζουν αρκετά έναν παίκτη που είναι υπεύθυνος για την επιθετική λειτουργία της ομάδας του.

Το σημαντικό πράγμα αυτή της εξέλιξης είναι πως οι Πειραιώτες πασχίζουν να κρατήσουν αναλλοίωτο τον ελληνικό τους κορμό. Η αρχή έγινε με τον Σπανούλη, όμως οι υποθέσεις των δύο “Παπ”, είναι σαφώς πιο δύσκολες. Ο ηγέτης του Ολυμπιακού απέδειξε πως δεν βάζει το οικονομικό μπροστά, αλλά το κίνητρο για διακρίσεις. Όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος είναι στρατιώτης του συλλόγου και θα τον υπηρετεί για όσο τον βαστούν τα πόδια του.

Βέβαια εδώ να σας πληροφορήσουμε πως ο Ολυμπιακός κοιτάει και παίκτες, που μπορούν να τον ανεβάσουν επίπεδο. Ο Ματίας Λεσόρ αρέσει πολύ στον Ντέηβιντ Μπλατ και ο Γάλλος σέντερ φέρεται να είναι αρκετά κοντά με τους Πειραιώτες. Το buy out του συμβολαίου του δεν είναι υψηλό και λογικά, δεν θα χαλάσει αυτή η συμφωνία. Πρόκειται για έναν αθλητή που αρέσει πολύ στον Μπλατ, αφού είναι αθλητικός, εξαιρετικός στο pick en roll, ενώ είναι πολύ αφοσιωμένος αμυντικός σ ‘αντίθεση με ότι ίσχυε για τον Τζαμέλ Μακλίν. Τα ίδια ισχύουν και για τον Νάιτζελ Ουίλιαμ Γκος, που έχει απορρίψει μεγάλες οικονομικά προτάσεις, για να έρθει να παίξει στον Ολυμπιακό. Ο παίκτης είναι ότι ακριβώς χρειάζεται ο Ολυμπιακός. Σκόρερ ολκής, καλός πασέρ με δυνατότητες να γίνει ακόμα καλύτερος, ενώ είναι γκαρντ, που θα μάθει πολλά από τον Σπανούλη.

ΥΓ. Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ δύσκολα θα φύγει για το ΝΒΑ κι αυτό είναι ότι καλύτερο για τους ερυθρόλευκους. Ο Σέρβος σέντερ δεν έκανε τη σεζόν, που όλοι περίμεναν, όμως του χρόνου είναι αποφασισμένος να γίνει ο κορυφαίος ψηλός της Euroleague.