Στη ζωή οποιουδήποτε ανθρώπου αυτό που μετράει είναι η υγεία και η οικογένεια σωστά; Αν διαφωνεί κάποιος μ’αυτή τη φράση, τότε καλά θα κάνει να επανεξετάσει τις αρχές του. Σήμερα ξεκίνησα διαφορετικά από τις προηγούμενες φορές, γιατί αυτό που έγινε σήμερα με την περίπτωση του Ιωάννη Παπαπέτρου λέει πολλά. Ο 24χρονος φόργουορντ με δική του πρωτοβουλία πήγε στα γραφεία της Arcadia για να μιλήσει χωρίς τον ατζέντη του με τους αδερφούς Αγγελόπουλους. Αυτή η κίνηση λέει πως ανεξάρτητα με την έκβαση της συγκεκριμένης υπόθεσης ο μπασκετικός Ολυμπιακός είναι μία ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

Πολλοί έχετε το δικαίωμα να διαφωνήσετε, όμως αυτή είναι η αλήθεια. Οι Έλληνες παίκτες έχουν ένα ιδιαίτερο δέσιμο μεταξύ τους, όπως και με τη διοίκηση. Ναι η τελευταια διετία, σημαδεύτηκε από αποτυχίες, όμως κανείς δεν κατηγορεί κανέναν. Όλοι φταίνε στις επιτυχίες κι όλοι είναι υπεύθυνοι στις απώλειες τίτλων. Οι μεγαλομέτοχοι των Πειραιωτών έχουν κάνει λάθη, όμως όταν ανέλαβαν έκαναν τον Ολυμπιακό πιο δυνατό στις ανθρώπινες σχέσεις. Οι ερυθρόλευκοι έχουν άριστες σχέσεις με τους περισσότερους αθλητές τους και δη με τους Έλληνες. Κανείς δεν θέλει να φύγει από τον Ολυμπιακό. Ακούσατε τον Σπανούλη; Αποκάλεσε τον εαυτό του στρατιώτη του συλλόγου. Ο Παπανικολάου χθες τόνισε πως έμεινε με τα φιλαράκια του. Ο Παπαπέτρου είπε πως δεν είναι οριστική η παραμονή του, αλλά η γλώσσα του σώματος του, τον πρόδωσε. Θέλει να μείνει στον Πειραιά, γουστάρει να παίξει μπάσκετ για τους προέδρους και τον Μπλατ και κυρίως, δεν θέλει ν’αποχωριστεί την μπασκετική του οικογένεια. 

Με τα παραπάνω δεν λέμε πως ο “Πάπι” μένει 100% στον Ολυμπιακό, καθώς η κάθε διαπραγμάτευση, δεν γίνεται να έχει πάντα αίσιο τέλος. Το μόνο σίγουρο που αποκόμισα βλέποντάς τον, είναι πως θα στενοχωρηθεί πάρα πολύ, άμα δεν παραμείνει παίκτης του Ολυμπιακού. Βλέπετε στο αρνητικό σενάριο θα φύγει από την “οικογένεια” του, που είναι το πιο δυνατό όπλο κάθε αθλητή.