Ο Παναθηναϊκός έχει βαλθεί να ισχυροποιήσει τον ελληνικό του κορμό και μεταξύ μας καλά κάνει. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου είναι με το ένα πόδι πράσινος, ενώ ο Νίκος Παππάς εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θ’ανανεώσει τη συνεργασία του με τους πρωταθλητές Ελλάδος. Άρα πλέον ο Παναθηναϊκός θα έχει τους δικούς του “Παπ”, όπως είχε ο αιώνιος αντίπαλος Ολυμπιακός.

Πάμε όμως να πάρουμε μία μία τις περιπτώσεις. Ο 24χρονος φόργουορντ πήρε μία δύσκολη απόφαση για τη συνέχεια της καριέρας του. Όποιος νομίζει πως είναι εύκολο να φεύγει κάποιος από τον Ολυμπιακό και να πηγαίνει στον Παναθηναϊκό, ας ρωτήσει τον Βασίλη Σπανούλη. Ο Παπαπέτρου τα ζύγισε καλά μέσα του και πλέον θα παίζει ενάντια στα φιλαράκια του Πρίντεζη και Παπανικολάου. Δεν χρειάζεται να πούμε εμείς πόσο σημαντική προσθήκη ετοιμάζονται να κάνουν οι πρωταθλητές Ελλάδος. Μιλάμε για έναν παίκτη 24 ετών, έμπειρο από το επίπεδο της Euroleague (έχει παίξει σε δύο τελικούς), ενώ έχει πανηγυρίσει δύο πρωταθλήματα Ελλάδος. Ναι ξέρω τι θα πείτε όλοι σας, δεν έχει δείξει ο “Παπι” βελτίωση, είναι στάσιμος κι άλλα τέτοια ωραία πράγματα. Εν μέρει αυτό είναι αλήθεια, όμως σε όσα ματς έπαιξε βασικός στον Ολυμπιακός, έδειξε πως αντέχει την πίεση και το “πρέπει”. Ο διεθνής φόργουορντ θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας κι όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα πάνω του.

Ο Τσάβι Πασκουάλ τον προορίζει για βασικό κι αυτό πιστέψτε με είναι το μόνο που ενδιαφέρει τον παίκτη. Τα χρήματα τα έβαλε σε δευτερεύοντα ρόλο, αφού πρόθεσή του είναι να γίνει ένας από τους καλύτερους σμολ φόργουορντ της Ευρώπης. Αυτό έβλεπε πως στον Ολυμπιακό, δεν θα γινόταν πραγματικότητα, αφού είχε μπροστά του τον κολλητό Κώστα Παπανικολάου. Στον Παναθηναϊκό δεν υφίσταται κάτι τέτοιο κι έτσι πήρε την μεγάλη απόφαση.

Πάμε τώρα και στην περίπτωση του Νίκου Παππά, που τελικά έσωσε την καριέρα του στον ΠΑΟ. Ο 28χρονος γκαρντ έχει μία τελευταία ευκαιρία ν’αποδείξει πως ανήκει στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ο Μάικ Τζέιμς δεν θα υπάρχει μπροστά του, οπότε θα είναι πιθανότατα ο βασικός σούτινγκ γκαρντ των “πρασίνων”. Το αγαπημένο παιδί του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, αλλά και των φιλάθλων του ΠΑΟ, θα παραμείνει κάτοικος ΟΑΚΑ για τα επόμενα δύο χρόνια κι όλοι αναμένουν την αγωνιστική του “εκτόξευση”.

Ο Παναθηναίκός στοχεύει στην επιστροφή του σε Final Four μετά από 7 χρόνια και οι κινήσεις του, μέχρι τώρα είναι στοχευμένες και προσεκτικές. Το μόνο που λείπει πλέον είναι ένα τεσσάρι, που θα κάνει τη διαφορά και θα καταστήσει τους πράσινους, ικανούς διεκδικητές μια θέσης στην τελική φάση της Euroleague.