Μην γελιέστε και δεν υπάρχει ουδείς λόγος για να είμαστε συγκρατημένοι. Ο Παναθηναϊκός την δεδομένη χρονική στιγμή έχει κάνει τις καλύτερες κινήσεις καλοκαιριού που έχει κάνει εδώ και πολλά έτη. Απομένουν και άλλες για να συμπληρωθεί το παζλ και σίγουρα η ομάδα ακόμα δεν είναι έτοιμη, αλλά σε γεμίζει με πολύ μεγάλη αισιοδοξία το τι βλέπεις ως τώρα.

Καλάθης, Λάσμε και εσχάτως Ιωάννης Παπαπέτρου…

Σίγουρα φαντάζομαι τον πατέρα του, δακρυσμένο από την συγκίνηση που διορθώθηκε αυτό το ιστορικό λάθος. Ο Αργύρης Παπαπέτρου βλέπετε ήταν αρχηγός της ομάδας στα δύσκολα. Είχε περάσει πολλά, είχε υποτιμηθεί από πολλούς, έφτασε να γίνει ανταλλαγή για να έρθει κάποτε ο Παπαγιάννης στον Παναθηναϊκό και εκείνος να κάνει το αγροτικό του στην Πάτρα, αλλά πάντα παρέμενε πιστός στρατιώτης των πρασίνων.

Τώρα θα μπορεί να ξανάρχετε και στο γήπεδο και να καμαρώνει και τις δύο μεγάλες του αγάπες.

Η μεταγραφή του Παπαπέτρου στον Παναθηναϊκό είναι τεράστια επιτυχία. Επιτυχία που μπορεί να συγκριθεί μόνο με την αντίστοιχη μετακίνηση του Σπανούλη. Ο λόγος που οι δύο παίκτες είχαν τολμήσει την μετάβαση από τον ένα αιώνιο στον άλλο, είναι ο ίδιος. Το κίνητρο να αποδείξουν ότι δεν είναι δεύτεροι στην ομάδα τους και πως μπορούν να βοηθήσουν η νέα τους ομάδα να αποκτήσει την παλιά της αίγλη.

Για τον Σπανούλη ήταν ο Διαμαντίδης και το κίνητρο να κάνει τον Ολυμπιακό πάλι πρωταγωνιστή, για τον Παπαπέτρου είναι η γενικότερη απαξίωση που είχε από τον πρώην προπονητή του, με την ανοχή της διοίκησης και να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να ξανά κάνει στην Ευρώπη την παρουσία του αισθητή και σε ένα Final Four.

Ο Παπαπέτρου έχει όλο τον δρόμο μπροστά του να αποδείξει ότι αξίζει να παίζει περισσότερο και πως μπορεί να γίνει αυτό που είχαν πει για τον ίδιο οι προπονητές του στην Αμερική… Πρωταγωνιστής.

Ο Παναθηναϊκός δυνάμωσε τόσο το ελληνικό στοιχείο όσο και την παρουσία του στην περιφέρεια. Μην διαβάζετε τους μάγειρες της εξέδρας και των μπλογκς λένε για το σουτ του Παπαπέτρου… Αν είναι μάγκας ένας προπονητής, ας δίνει βοήθειες από αυτόν, όταν ο Πασκουάλ τον βάλει στην γωνία έτοιμο να σουτάρει. Και μετά τον κερνάω εγώ το ποτό της παρηγοριάς.

Το άλλο αστείο που διάβασα είναι η σύγκριση Ρίβερς και Παπαπέτρου. Προφανώς θειασώτες του Αμερικάνου είναι όσοι έλεγαν, ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να κερδίζει μόνο τον Ολυμπιακό και τίποτα άλλο. Αν θέλετε και απόδειξη, ψάξτε τα στατιστικά τους. 36% στα τρίποντα είχε ο Ρϊβερς στην Euroleague, 35% ο Παπαπέτρου σε μια ομάδα που φαινόταν ότι έπαιζε με άσχημη ψυχολογία.

Όσον αφορά το ελληνικό στοιχείο, είναι πολύ σημαντικό και προσωπικά δεν ντρέπομαι να πω ότι ζήλευα τις κινήσεις του Ολυμπιακού πάνω σε αυτό, την ώρα που στο ΟΑΚΑ ερχόταν κάθε λογής… φρούτο. Θα προτιμούσα να βλέπω και τους Μποχωρίδη και Χαραλαμπόπουλο, αλλά ο δεύτερος δυστυχώς θέλει πολύ δουλειά για να επουλωθεί το…κάψιμο που είχε στους πράσινους, ενώ ο πρώτος σίγουρα σε 1-2 χρόνια αν συνεχίσει έτσι θα είναι πρωταγωνιστής της ομαδας του. (Μην απορρίψετε την υπόθεση να τον πάρει ο Ολυμπιακός ακόμα κ φετος). Ειλικρινά πιστεύω ότι είναι καλύτερος από τον Λεκαβίτσιους αλλά δεν είμαι εγώ αυτός που θα κάνει τις κινήσεις.

Ο Παναθηναϊκός με τους Καλάθη, Παπαπέτρου, Θανάση και Μήτογλου αποκτά πάλι γερή παρουσία στο ρόστερ της Εθνικής ομάδας, στην οποία σαφώς θέση έχει και ο Παππάς, αλλά για λόγους που δεν χρειάζεται να αναλύσουμε, τον βγάζουμε απέξω.

Περιμένω αν όχι φέτος, τουλάχιστον του χρόνου, να έρθει άλλος ένας βασικός παίκτης της Εθνικής, αλλά μέχρι τότε, θα πρέπει να λύσουμε τον γρίφο του φετινού ρόστερ.

Εφ’όσον όλα πάνε όπως διαφαίνονται οι πράσινοι έχουν αυτή τη στιγμή τους Καλάθη, Ντένμον, Λεκαβίτσιους, Παππά, Θανάση, Παπαπέτρου, Μήτογλου, Γκιστ , Βουγιούκα και Λάσμε. Σύνολο 10 παίκτες. Ο Λοτζέσκι μάλλον θα μείνει και ο Παναθηναϊκός θα φουλάρει για την απόκτηση δύο ή τριών παικτών ακόμα. Οι δύο τους θα είναι ξένοι, ένας στην περιφέρεια και ένα τεσσάρι . Από τους 7 ξένους δεν θα μου κάνει εντύπωση, εκτός του ελληνικού ρόστερ να μένει ο Γκιστ για να παίρνει ανάσες. Η τρίτη μεταγραφή θα είναι Έλληνας ή με ελληνικό διαβατήριο. Μάλλον ψηλός, αν και από ότι μαθαίνουμε, ίσως στο ελληνικό πρωτάθλημα να κατέβουν προς την ρακέτα οι Θανάσης και Παπαπέτρου και ο Παναθηναϊκός να πάρει Έλληνα περιφερειακό.

Ανάλογα τις κινήσεις των ξένων θα μπορέσουμε να κάνουμε και το τελικό ρεζουμέ. Αυτό που φαίνεται προς το παρόν είναι ότι ο Παναθηναϊκός θα είναι πιο γρήγορος και πιο μαχητικός στην άμυνα, με παίκτες περισσότερο πολυμορφικούς και πιο αθλητικούς.

ΥΓ1. Δεν ξέρω αν θα έρθει ο Κοπόνεν. Νομίζω ότι ήταν λύση αν φύγει ο Παππάς… Κάτι μου λέει πως άλλον ξένο θέλει ο Πασκουάλ.

ΥΓ2. Για τον Βεζένκοφ τα πράγματα τα έμπλεξε ο μάνατζερ του, που κάνει παζάρια μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Αλλά είπαμε φέτος οι πράσινοι κινούνται αλλιώς.

ΥΓ3. Δεν είναι του παρόντος αλλά κάτι πρέπει να γίνει στην ΕΟΚ με τις κατηγορίες πίσω από την Α1. Είναι μέσα Ιουλίου και περίπου 10 ομάδες δεν ξέρουν σε ποια κατηγορία θα παίξουν,