Όλη η μπασκετική Ελλάδα ασχολείται τις τελευταίες ώρες με την πολύ δύσκολη απόφαση του Ιωάννη Παπαπέτρου να αφήσει τον Ολυμπιακό με σκοπό να «ψάξει» ένα καλύτερο μέλλον στον αιώνιο αντίπαλο, Παναθηναϊκό!

Ο Ιωάννης άκουσε τι του είπαν από τον Ολυμπιακό, μίλησε με τον νέο του προπονητή Ντέιβιντ Μπλατ και στη συνέχεια άκουσε και την πλευρά του Παναθηναϊκού. Ο Τσάβι Πασκουάλ «άγγιξε» τον Έλληνα φόργουορντ με τον ρόλο και το πλάνο που του υποσχέθηκε, σε αντίθεση με τον Αμερικανοϊσραηλινό, πείθοντάς τον να πάρει μία επιλογή ρίσκο, που πολλοί έχουν διστάσει κατά το παρελθόν.

Ο Καταλανός τεχνικός ίσως ήταν ο πιο καταλυτικός παράγοντας στο να ολοκληρωθεί η σπουδαία μεταγραφή, δείχνοντας για ακόμα μία φορά πως δεν φοβάται να πάρει ρίσκο, αλλά και την κριτική του κόσμου, ο οποίος παρόλα αυτά τον στηρίζει απόλυτα σε όλες του τις αποφάσεις.

Ο Παπαπέτρου επιστρέφει εκεί από όπου ξεκίνησε με ένα μεγάλο βάρος, αυτό που του δίνει ο ρόλος του βασικού 3αριού της ομάδας. Ο Τσάβι πιστεύει στον παίκτη και δεν διστάζει να τον εμπιστευτεί σε ένα ρόλο που είναι πρωτόγνωρος για αυτόν καθώς σε όλη τη καριέρα του στους «Ερυθρολεύκους», είχε πάντα κάποιον παίκτη «μπροστά» του.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει ο Πασκουάλ. Το καλοκαίρι του 2012, όταν βρισκόταν ακόμα στη Μπαρτσελόνα, προχώρησε σε μία μεγάλη απόφαση που ήταν καταλυτική για την πορεία του συλλόγου. Και τότε εμπιστεύτηκε ένα αναπληρωματικό παίκτη από την αιώνια αντίπαλο, Ρεάλ Μαδρίτης, με σκοπό να γίνει η κολώνα της ομάδας του κάτω από τη ρακέτα.

Η «Βασίλισσα» επέλεξε να κρατήσει τον «μέτριο» Μίρζα Μπέγκιτς και ο Πασκουάλ άρπαξε την ευκαιρία και έπεισε τον Άντε Τόμιτς να γίνει «Μπλαουγκράνα», δείχνοντάς του απόλυτη εμπιστοσύνη και ελευθερία στο παιχνίδι του, κάτι το οποίο δεν είχε στην προηγούμενη ομάδα του.

Η ιστορία τον δικαίωσε με τον Κροάτη να γίνεται εκ των κορυφαίων επιθετικά ψηλών της «Γηραιάς Ηπείρου» και πλέον μένει να φανεί εάν θα κάνει το ίδιο για ακόμα μία φορά με τον 24χρονο δυναμικό σμολ φόργουορντ. Ο έμπειρος τεχνικός δεν φοβάται να παίρνει ρίσκα που το δικαιώνουν, με μία επιλογή που ταυτόχρονα αποδυναμώνει και τον άμεσο αντίπαλό του στις εγχώριες διοργανώσεις.

Υ.Γ. Το πρόγραμμα της Ευρωλίγκα δίνει δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες στους «αιωνίους». Από τη μία, οι «πράσινοι» έχουν τη δυνατότητα εάν δείξουν σοβαρό πρόσωπο να ξεκινήσουν με ένα πολύ μεγάλο σερί νικών. Αντιθέτως, η ομάδα του Μπλατ θα μπορεί με κάποιες σπουδαίες νίκες κόντρα σε πολύ δύσκολους αντιπάλους τις πρώτες αγωνιστικές, να πάρει ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα έναντι τους ενόψει της συνέχειας…

Υ.Γ.1 Έτσι όπως σχηματίζεται το ρόστερ του Παναθηναϊκού, δεν θα υπάρχουν πλέον δικαιολογίες για τον Νίκο Παππά ο οποίος φαίνεται να έχει καταλάβει την μοναδική ευκαιρία που του δίνεται φέτος να δείξει πως μπορεί να σταθεροποιηθεί στις μεγάλες του εμφανίσεις. Αντιθέτως, ο Ντίνος Μήτογλου ο οποίος κάνει «άλματα» προόδου, θα έχει και τον χρόνο αλλά και τον ρόλο φέτος για να δείξει πιο γρήγορα πως μπορεί να γίνει βασικό μέλος της ομάδας.