Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο  Βέλγιο όπου αρχικά στο Γκενκ και εν συνεχεία στο Ερμελο θα συνεχίσει το δεύτερο και πιο βασικό στάδιο της προετοιμασίας του  για να είναι έτοιμος- όταν πρέπει – στις Ευρωπαικές του υποχρεώσεις. 

Μέσα, όμως, σε αυτό  το διάστημα οι Πειραιώτες ασχολούνται με το κομμάτι των μεταγραφών  αλλά και των παικτών που θα φύγουν. Ο Εμενίκε είναι ο τελευταίος που έκλεισε την πόρτα και όλα δείχνουν ότι ο επόμενος θα είναι ο Βούκοβιτς για τον οποίο οι Τούρκοι γράφουν για την Μπούρσα Σπορ. Αγνωστο είναι τι θα γίνει και με τους Ενχελς-Πάρντο-Μάριν οι οποίοι πωλούνται ,αν βρεθεί καλή πρόταση, ωστόσο μέχρι να γίνει αυτό, ο Μαρτίνς τους έχει μαζί του.

Στην Ισπανία έγραφαν για τον Τίτο. Ο 33χρονος δεξιος μπακ της Λεγκανιές είναι ελεύθερος, αλλά ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να πάρει και άλλο δεξιο μπακ ,έχοντας ήδη Ομάρ και Ιγκορ. Για το Νορβηγό γράφεται ενδιαφέρον απο διάφορες ομάδες, αλλά είναι ακόμα εδώ και λογίζεται και βασικός.

Εκεί που υπάρχει πραγματικά  πολύς κόσμος είναι οι στόπερ. Με τον Μιράντα  ανακοινωμένο και επίσημα και τον  Μεριά προ των πυλών ,οι 7  στόπερ είναι πολλοί. Αναφέραμε τον Βούκοβιτς,ο Ενγκελς πωλείται αλλά όχι κοψοχρονιά, ο Ραμαντάνι ψάχνει προς Γερμανία για το Νικολάου, για τον Σισέ γράφονται διάφορα ενώ υπάρχει και ο Ευαγγέλου.  Ποιοί θα είναι οι βασικοί; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, ενώ για τον Μεριά κρατήστε στην άκρη του μυαλού σας ότι παίζει και αμυντικό χαφ, αλλά και δεξί μπακ.

Για τη μεσαία γραμμή, ο Ολυμπιακός την ψάχνει και αλλιώς, πέραν του Γουίλιαν. Και μιλάμε για τη Λατινική Αμερική(Αργεντινή,Βραζιλία και Ουρουγουάη). Και επειδή οι Πειραιώτες δεν μπορούν να περιμένουν μία ζωή τον παίκτη της Φλαμένγκο έχουν κάνει τα κουμάντα τους.

Στην επίθεση, έχουμε τον Καρίμ για το οποίο ο μάνατζερ του διατείνεται πως θα έρθει πρόταση, ο Ολυμπιακός έχει ασχοληθεί με Ζοέλ και Χασάν ,αλλά μεταγραφή επιθετικού θα γίνει μόνο αν φύγει ο Καρίμ Αλλά και για τον Ιρανό τα χρήματα που απαιτεί ο Ολυμπιακός δεν θα είναι και λίγα.