Μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Αστάνα, ο Πέδρο Ενρίκε τόνισε πως είναι πολύ χαρούμενος που θα συνεχίσει στην ομάδα από το Καζακστάν και πως η ομάδα διαφημίζει τη χώρα στον χώρο του Ποδοσφαιρου.

Αναλυτικά όσα είπε ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στο Καζακστάν. Αυτή είναι η πρώτη μου επίσκεψη στη χώρα σας. Είδα μια πανέμορφη πόλη, μία μοντέρνα μητρόπολη. Διάβασα ότι η Αστάνα είναι πρωτεύουσα μια μεγάλης στέπας, τώρα την είδα και από πρώτο χέρι.

Η Αστάνα με τις νίκες της έκανε πολλούς ποδοσφαιριστές στην Ευρώπη να βρουν την χώρα σας στον χάρτη. Όταν αγωνιζόμουν στη Γαλλία με την Ρεν είδα ένα ματς της Αστάνα στο Champions League και εντυπωσιάστηκα».

Για τους λόγους που επέλεξε την Αστάνα:

«Είχα σοβαρές προτάσεις από την Ευρώπη αλλά η Αστάνα ήταν πιο… επαγγελματική στις διαπραγματεύσεις. Ο εκπρόσωπος της Αστάνα μου έδωσε τους ξεκάθαρους στόχους του συλλόγου και μου εξήγησε τις απαιτήσεις που έχουν από εμένα. Γνωρίζω ότι αυτή είναι μια νέα εμπειρία για μένα και θα μου πάρει πολύ χρόνο να προσαρμοστώ αλλά είμαι έτοιμος να πετύχω τους στόχους μαζί με την ομάδα».

Για τον Ρίτσανρντ όπου έχουν υπάρξει συμπαίκτες και στην Καραμπάγκ:

«Ο Ρίτσαρντ είναι πολύ καλός μου φίλος και εξαιρετικός ποδοσφαιριστής. Θα είναι υπέροχο που θα μπορούμε να συνεργαστούμε ξανά στον αγωνιστικό χώρο και να προσφέρουμε θέαμα στους φίλους της Αστάνα. Παρακολούθησα τα ματς της ομάδας στης Ευρωπαϊκές διοργανώσεις και είδα ότι έχετε εξαιρετικούς οπαδούς. Από την πλευρά μου θα κάνω ότι μπορώ για να βοηθήσω την Αστάνα να γίνει ακόμη πιο δυνατή».