Δεν υπάρχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις αυτόν τον καιρό σε καμία ομάδα της Ευρώπης, όμως αυτή είναι η καταλληλότερη περίοδος για τους αθλητές. Βλέπετε τώρα έχουν το χρόνο και το χώρο για να εξελίξουν το παιχνίδι τους και να βελτιώσουν τις αδυναμίες τους.

Αυτό λογικά το συμμερίζονται οι δύο συμπαίκτες στον Ολυμπιακό, Αλέξανδρος Βεζένκοφ και Γιώργος Μπόγρης. Ο δύο ψηλοί των ερυθρολεύκων ρίχνουν τόνους ιδρώτα προκειμένου να εμφανιστούν στην προετοιμασία όσο το δυνατόν καλύτεροι αγωνιστικά.

Ας μιλήσουμε πρώτα για τον σέντερ των Πειραιωτών. O 29χρονος σέντερ μετά την εγχείρηση που έκανε στο γόνατο για τον μηνίσκο του, το έχει ρίξει στη δουλειά. Βρίσκεται σχεδόν καθημερινά στο ΣΕΦ και δουλεύει με τους γυμναστές του Ολυμπιακού, με στόχο να γίνει καλύτερος και κυρίως απαραίτητος για τον Μπλατ. Βλέπετε ο έμπειρος κόουτς γουστάρει παίκτες με αφοσίωση στην άμυνα και στα μικρά πράγματα. Ο Μπόγρης ξέρει πως μόνο αν “σκίζεται” στα μετόπισθεν και στα ριμπάουντ μπορεί να βρει χώρο στο ροτέισον του Ολυμπιακού. Οι απαιτήσεις προς το πρόσωπό του έχουν αυξηθεί και ο ίδιος το γνωρίζει. Βρίσκεται στον 2ο χρόνο του συμβολαίου του και θα τα δώσει όλα, για να παραμείνει στην ομάδα του Πειραιά.

Πάμε τώρα και στον Αλέξανδρο Βεζένκοφ, που έχει μία 2η ευκαιρία στο υψηλό επίπεδο. Η τριετία του στην Μπαρτσελόνα πέρασε από 40 κύματα, όμως το πρόσημο της παρουσίας του είναι μάλλον αρνητικό. Στον Ολυμπιακό έχει την ευκαιρία να κάνει μία νέα αρχή, όμως πρέπει να δυναμώσει το κορμί του. Ευτυχώς έχει την κατάλληλη νοοτροπία για να παίξει στους ερυθρόλευκους, αφού βρίσκεται στις ΗΠΑ και δουλεύει το σώμα του. Για να είναι βασικός στέλεχος στις επιλογές του Μπλατ, οφείλει να κάνει δύο και τρία πράγματα καλά, αλλιώς στην Euroleague δεν θα ευδοκιμήσει.

Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο για τους δύο παίκτες. Πάντως αυτό που αξίζει προσοχής είναι η θέλησή τους για να παίξουν του χρόνου και κυρίως η δίψα τους ν’αποδείξουν πως μπορούν να είναι βασικά στελέχη του Ολυμπιακού που φτιάχνεται και δημιουργείται. Δεν είναι εύκολο όμως σύμμαχος τους, είναι η δουλειά και το γεγονός πως δεν του νοιάζουν οι διακοπές, αλλά η αγωνιστική τους εξέλιξη.