Ο Γιάννης Καστρίτης σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ, είπε πως η Εθνική Νέων Ανδρών, μπορεί να φτάσει τ’αγωνιστικό της ταβάνι στο Eurobasket U20.

«Ξεκινά η παρουσία μας εδώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και είναι κάτι που περιμένουμε με ανυπομονησία όλα τα μέλη της εθνικής ομάδας, αλλά και ενθουσιασμό. Πρόκειται για μια καινούρια προσπάθεια, αφού ουσιαστικά πρόκειται για μια νέα ομάδα σε πρόσωπα, μετά τις επιτυχίες που είχε η προηγούμενη γενιά της Εθνικής Νέων Ανδρών» και συνέχισε λέγοντας για το επίπεδο του τουρνουά:

«Κάθε παιχνίδι σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος είναι δύσκολο και απαιτεί μέγιστο βαθμό συγκέντρωσης και προσπάθειας. Στο τουρνουά βρίσκονται οι 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, με αθλητές που διψάνε για διάκριση και επιτυχίες».

Σχετικά με τους «γαλανόλευκους» στόχους, επισήμανε: «Δικός μας στόχος είναι κάθε μέρα να δίνουμε το καλύτερο δυνατό στο γήπεδο, εκπροσωπώντας τη χώρα μας, βλέποντας τον κάθε αγώνα ξεχωριστά και να καταφέρουμε όσο προχωράει το τουρνουά να φτάσουμε και –γιατί όχι;- να ξεπεράσουμε το αγωνιστικό μας «ταβάνι»» και συμπλήρωσε:

«Αντιμετωπίσαμε αρκετά προβλήματα στη διάρκεια της προετοιμασίας και κάποια δεν έχουν ξεπεραστεί και 100%. Αυτό που εμείς θέλουμε κι ευχόμαστε είναι να είναι υγιείς όλοι οι παίκτες ως το τέλος της διοργάνωσης και να έχουμε την καλύτερη δυνατή αγωνιστική εικόνα και εκπροσώπηση».