Το Βέλγιο κατέκτησε την τρίτη θέση στο φετινό Μουντιάλ. Οι “κόκκινοι διάβολοι”, που ακόμα δεν έχουν ξεπεράσει τον αποκλεισμό από τον μεγάλο τελικό, κέρδισαν εύκολα την Αγγλία  2-0, χάρη στα τέρματα των Μενιέ (4′) και Αζάρ (82′). Η ομάδα του Σάουθγκέιτ έδειξε πως τρύπησε το ταβάνι με τη συμμετοχή της στους “4” του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τους τυπικά γηπεδούχους, καθώς πήραν μόλις στο 4′ κεφάλι στο σκορ. Ο Μενιέρ με κεφαλιά αξιοποίησε την μπαλιά-ξυράφι του Τσαντλί, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του. Η Αγγλία στη συνέχεια πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως δεν μπόρεσε να φτιαξει κάποια καλή ευκαιρία. Αντίθετο το Βέλγιο είχε δύο πολύ καλές στιγμές με τους Αζάρ (15′) και Λουκάκου (25′), οι οποίοι δεν τελείωσαν τις φάσεις όπως έπρεπε. Μέχρι το τέλος του πρώτου 45λεπτου δεν σημειώθηκε κάποια καλά φάση κι έτσι το 1-0, χώριζε τις δύο ομάδες.

Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου η Αγγλία ήταν πιο ζωηρή επιθετικά, έχοντας πιο ξεκάθαρες ιδέες στο παιχνίδι της. Μάλιστα στο 53′ ο Λίνγκαρντ παραλίγο να σκοράρει όμως η σέντρα-σουτ που επιχείρησε πέρασε λίγο άουτ. Το Βέλγιο βέβαια είναι κίνδυνος-θάνατος στις αντεπιθέσεις και σε μία από αυτές ο Λουκάκου αν έκανε καλό κοντρόλ, θα είχε γράψει το 2-0 για την ομάδα του. Το ματς πάντως όσο κυλούσε η ώρα έπεφτε ποιοτικά κι αυτό συνέφερε την ομάδα που ήταν μπροστά στο σκορ. Στο 70ο λεπτό ήρθε η μεγαλύτερη ευκαιρία της Αγγλίας, αφού το πλασέ του Έρικ Ντάιερ έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Αντεβάιλντερ. Η ομάδα του Σάουθγκέιτ είχε πάρει τα πάνω της και γινόταν ολοένα και πιο απειλητική. 

Οι κόκκινοι διάβλοι γράψαμε και πιο πάνω πως άμα βρουν χώρο είναι καταπληκτικοί. Σε μία αντεπίθεση, Αζάρ, Ντε Μπρόινε και Μενιέ έκρυψαν την μπάλα, όμως το σουτ του τελευταίου απέκρουσε ο Πίκφορντ. Ο αρχηγός του Βελγίου όμως στο 82 τελείωσε το ματς. Ο Ντε Μπρόινε έτρεξε με την μπάλα και την κατάλληλη στιγμή, πάσαρε στον Αζάρ, που εύκολα νίκησε τον κίπερ της Αγγλίας, γράφοντας το 2-0. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι είχε ουσιαστικά ολοκληρωθεί με το Βέλγιο να κατακτά την τριτη θέση στο Μουντιάλ και η Αγγλία την τέταρτη.