Η Γαλλία κατέκτησε το Μουντιάλ της Ρωσίας και πολλοί κάνουν λόγο για τους ποδοσφαιριστές που υπάρχουν στο ρόστερ των “τρικολόρ” και προέρχονται από την Αφρική.

Ο Μπατούμ, που είναι διεθνής με τη Γαλλία και μπασκετμπολίστας που παίζει στο NBA, μίλησε για όσα έχουν ακουστεί τις τελευταίες μέρες:

«Συγχωρήστε μου τη γλώσσα, αλλά όσοι λένε «μπράβο Αφρική για τη νίκη», να πάνε όλοι να γα@@ούν! Εγώ φορώ με περηφάνεια τη μπλε φανέλα που γράφει “Γαλλία” με μεγάλα γράμματα, έχω κερδίσει τίτλους και μετάλλια με τη γαλλική ομάδα από τότε που ήμουν 15 ετών, τραγουδώ τη “Μασσαλιώτιδα”, φωνάζω δυνατά ότι είμαι Γάλλος όταν βρίσκομαι στις ΗΠΑ. Ναι, ο πατέρας μου και το όνομά μου είναι από το Καμερούν, αλλά όλοι παίζουμε και παλεύουμε για τη Γαλλία, γιατί όλοι γεννηθήκαμε εδώ, μεγαλώσαμε εδώ, μάθαμε το άθλημά μας στη Γαλλία, είμαστε περήφανοι που έχουμε τη γαλλική υπηκοότητα. Νικάμε για τη Γαλλία, για τον νεαρό Γάλλο που μας βλέπει και εμπνέεται ώστε να κάνει το ίδιο και να φορέσει τα χρώματα της Γαλλίας. Ας είμαστε περήφανοι γι’ αυτό. Ζήτω η Δημοκρατία και ζήτω η Γαλλία».