Ο πρωταθλητής Ελλάδος Παναθηναϊκός έχει ολοκληρώσει κατά 90% το ρόστερ του για την επόμενη σεζόν. Η φετινή off season ίσως να είναι και η καλύτερη των τελευταίων ετών, καθώς έγιναν κινήσεις έξυπνες, ουσιαστικές, όντας κοντά στις επιταγές του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Ο Τσάβι Πασκουάλ σίγουρα έχασε 3 παίκτες που ήταν ακρογωνιαίοι λίθοι τα τελευταία 2 χρόνια (Μάικ Τζέιμς, Κρις Σίνγκλετον και Κέι Σι Ρίβερς), όμως μάλλον δεν θα τα βάψει μαύρα, αφού οι προσθήκες των Κιθ Λάνγκφορντ, Ιωάννη Παπαπέτρου και Στεφάν Λάσμε μόνο αμελητέες δεν είναι. Εδώ να μην λησμονήσουμε και τις ανανεώσεις των Νικ Καλάθη και Νίκου Παππά, που προσδίδουν ποιότητα κι εμπειρία στο πράσινο οικοδόμημα. 

Τέλος είχαμε και την αναπάντεχη έλευση του Γιώργου Παπαγιάννη, που γύρισε στην ‘οικογένεια” του. Η περιπέτεια του ΝΒΑ παίρνει παράταση γι’αργότερα και ο 21χρονος σέντερ θα είναι ο “γίγαντας” που χρειαζόταν ο Πασκουάλ. Βλέπετε απέναντι σε ψηλούς τύπου Μιλουτίνοφ ή Ταβάρεζ, ο πρώην παίκτης των Kings έχει το μέγεθος και την ποιότητα για να τα βάλει μαζί τους.

Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει πολύ σπουδαίες κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι, όμως στην πράξη φαίνονται όλοι και όλα. Φέτος το τρίποντο θα είναι γρίφος για τους πράσινους, αφού δεν θα υπάρχουν οι Ρίβερς και Λοτζέσκι (ελάχιστες πιθανότητες να μείνει), ενώ και ο Σίνγκλετον ήταν πολύ αξιόπιστοι πίσω από τη γραμμή των 6,75. Άρα δια της ατόπου απαγωγής το τριφύλλι έχει ανάγκη έναν παίκτη ν’ανοίγει τις άμυνες από την περιφέρεια, αλλά και να έχει έφεση στην άμυνα. Ο Οκάρο Γουάιτ είναι ο επικρατέστερος για τη θέση, όμως ακόμα δεν έχει αποδεσμευτεί από τους Cleveland Cavaliers. Σαν εναλλακτική λύση υπάρχει και ο Jarrod Jones της Καρσίγιακα. Ο παίκτης ενδιαφέρει τον Πασκουάλ από το Φεβρουάριο, όμως περιμένει τον πρώην παίκτη του Άρη.

Όπως και να έχει ο Παναθηναϊκός έχει οχυρωθεί για τα καλά στο μπακόρτ, αλλά και στην φροντ λάιν. Το αν αυτό φτάνει για να πάει επιτέλους σε Final Four θα το δούμε στην πράξη. Πάντως οι φίλοι του ΠΑΟ συνεχίζουν να παίρνουν διαρκείας, δείγμα ότι εμπιστεύονται και τη φετινή προσπάθεια του μπασκετικού τμήματος…