Σε ιστοσελίδα της πατρίδας του μίλησε ο Σουηδός χαφ της ΑΕΚ, Αστρίτ Αίντάρεβιτς, ο οποίος, φυσικά, στάθηκε στις φονικές πυρκαγιές που έλαβαν χώρα στην περιοχή της Αττικής. 

Όλη η Ευρώπη είναι στραμμένη στην Ελλάδα και παρακολουθεί με έντονο ενδιαφέρον και στεναχώρια τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας. Ο Αστρίτ Αϊντάρεβιτς “φιλοξενήθηκε” από μέσο της Σουηδίας και όπως ήταν λογικό, ρωτήθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα.

Τα όσα είπε στο na.se ο Σουηδός παίκτης:

«Είδα από τον αυτοκινητόδρομο τη φωτιά και φαινόταν πολύ ισχυρή. Το προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ είναι μόλις 10 χιλιόμετρα από εκεί που ξεκίνησε η πρώτη πυρκαγιά. Εκει έβλεπα φωτιές, καπνούς και ελικόπτερα.

Είναι μια καταστροφή. Λένε ότι έχουν πεθάνει 80 άνθρωποι, αλλά νομίζουν ότι είναι πολλοί περισσότεροι. Ορισμένοι ακόμη δεν έχουν βρεθεί! Τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι έχουν υποφέρει. Όταν μπλέκονται παιδιά σε τέτοιες ιστορίες είναι εξαιρετικά ευαίσθητες οι στιγμές. Ο άνθρωπος είναι πιο σημαντικός από τον αθλητισμό.

«Στην ομάδα μας θα δώσουμε αίμα και θα συγκεντρώσουμε χρήματα για τα θύματα. Βοηθάμε όλους. Η βοήθεια είναι διαθέσιμη και εμείς θα βεβαιωθούμε ότι θα την αποδεχθούν».