Η διαδικασία για την απονομή της Χρυσής Μπάλας θα είναι πιο δύσκολη από ποτέ. Μετά και την ολοκλήρωση του Μουντιάλ έκλεισε μια συναρπαστική σεζόν, στην οποία υπήρξαν ένα σωρό πρωταγωνιστές. Οι Μόντριτς, Ρονάλντο, Μέσι και Εμπαπέ να είναι τα βασικά ονόματα που παλεύουν για το βαρύτιμο τρόπαιο.

Το Sportsroom.gr τα βάζει κάτω και παρουσιάζει τι έκανε ο καθένας ξεχωριστά τη σεζόν που πέρασε και ζητά από το αναγνωστικό του κοινό να ψηφίσει εκείνον που αξίζει τη Χρυσή Μπάλα περισσότερο.

Λούκα Μόντριτς (Ρεάλ Μαδρίτης – Κροατία)

Στην καλύτερή του σεζόν ο 32χρονος μαέστρος ήταν απλά μαγικός με τη φανέλα της “Βασίλισσας” αλλά κυρίως με τη “Χρβάτσκα” στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.

Η διορατικότητα, η τρομερή ακρίβεια στις μεταβιβάσεις του, οι περίτεχνες ενέργειές του, τα τρομερά σουτ του και τα ηγετικά του χαρακτηριστικά έλαμψαν καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Ο Μόντριτς κατέκτησε το Champions League με τη Ρεάλ, ενώ οδήγησε την Κροατία στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου και ηττήθηκε από τη Γαλλία. Ο τρόπος που έφτιαχνε το παιχνίδι για τις ομάδες του ήταν εκπληκτικός και φυσικά είναι το βασικό χαρακτηριστικό που τον χρίζει εκ των φαβορί για την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας.

Είναι από τις περιπτώσεις που τα στατιστικά δεν απεικονίζουν σε καμία περίπτωση το μεγαλείο του Κροάτη μάγου. Η παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για την ομάδα του, κάνοντας ένα σωρό δουλειές στο χορτάρι, στις οποίες διαπρέπει χάρη στην ευφυΐα του.

Τα στατιστικά του:

ΓΚΟΛ ΑΣΙΣΤ ΠΑΣΕΣ
LA LIGA 1 6 89,9%
CHAMPIONS LEAGUE 1 1 90%
ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2 1 87%
ΣΥΝΟΛΟ 4 8 89,2

*Πάσες είναι το ποσοστό στη ακρίβεια των μεταβιβάσεων

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτης – Πορτογαλία)

Για ακόμη μία σεζόν οι επιδόσεις του CR7 ήταν ασύλληπτος. Απέδειξε ότι ο χρόνος (είναι 33) δεν τον έχει ακουμπήσει καθόλου. Κάθε μέρα που περνάει είναι πιο ώριμος, πιο ποιοτικός και πιο “δολοφόνος” όσον αναφορά το σκοράρισμα.

Παρά το γεγονός ότι για εκείνον ξεκίνησαν τα πράγματα με πολύ άσχημο τρόπο, διανύοντας ένα μεγάλο διάστημα ντεφορμαρίσματος, όταν βρήκε τον εαυτό του, άρχισε να σκοράρει κατά ριπάς, διαλύοντας όποια άμυνα βρισκόταν στο διάβα του.

Αποκορύφωμα ήταν οι εμφανίσεις του στο Champions League, εκεί όπου ξέρει όπως κανείς άλλως να “σκίζει” τα αντίπαλα δίχτυα. Όταν η Ρεάλ δυσκολεύτηκε και τα βρήκε σκούρα, ο Πορτογάλος δήλωσε “παρών” και χάρισε στην ομάδα του διαδοχικές προκρίσεις (ενάντια σε Παρί και Γιουβέντους) και έτσι η “Βασίλισσα” κατάφερε να κατακτήσει το 3ο σερί Champions League.

Τα στατιστικά του απεικονίζουν με ξεκάθαρο τρόπο τι έκανε αυτή τη σεζόν. Διέπρεψε και με τους “Μερένχες”, αλλά και με την εθνική του. Έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του, όντας μία ομάδα μόνος του, κάτι που φάνηκε στο Μουντιάλ.

Τα στατιστικά του:

ΓΚΟΛ ΑΣΙΣΤ ΣΟΥΤ
LA LIGA 26 5 6,6
CHAMPIONS LEAGUE 15 3 6,8
ΜΟΥΝΤΙΑΛ 4 0 5,3
ΑΛΛΕΣ ΔΙΟΡΑΓΝΩΣΕΙΣ 3 0 6,4
ΣΥΝΟΛΟ 48 8 6,3

*Σουτ είναι ο μέσος όρος των σουτ που έκανε ανά αγώνα

https://www.youtube.com/watch?v=lgOVurVXAkE

Κίλιαν Εμπαπέ (Παρί Σεν Ζερμέν – Γαλλία)

Ο μικρός απέδειξε φέτος ότι από εδώ και στο εξής δεν θα σταματάμε να μιλάμε για εκείνον. Μόλις στα 19 του και έχει αρχίζει να χαράζει για τα καλά το όνομά του στην ιστορία. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο με τη φανέλα των “Τρικολόρ” ήταν απίστευτος, χαρίζοντας μας υπέροχες στιγμές χάρη στο αστείρευτο ταλέντο του.

Η ταχύτητα του έλαμψε στα γήπεδα της Ρωσίας. Όπως εκθαμβωτικές ήταν και οι τρομερές ντρίπλες που έκανε, κόντρα σε κάθε λογής αντίπαλο. Τα τελειώματα του κάθε μέρα που περνάει γίνονται όλο και καλύτερα, με τον Γάλλο να ωριμάζει πολύ γρήγορα και να βελτιώνει συνεχώς όλα τα χαρακτηριστικά του.

Φυσικά κανείς δεν πρέπει να παραβλέψει όσα πέτυχε με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέ. Στην πρώτη του σεζόν, εντός συνόρων σάρωσε τους τίτλους. Μάλιστα, στους πρωτευουσιάνους δεν ήταν το πρώτο… βιολί. Οι Νεϊμάρ και Καβάνι προσπαθούσαν να τον επισκιάσουν, ωστόσο ο Εμπαπέ πρωταγωνιστούσε και εκεί.

Τα στατιστικά του:

ΓΚΟΛ ΑΣΙΣΤ ΣΟΥΤ
LIGUE 1 13 8 2,9
CHAMPIONS LEAUGE 4 3 2,7
ΜΟΥΝΤΙΑΛ 4 1,1
ΑΛΛΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ 4 5 3,0
ΣΥΝΟΛΟ 25 16 2,5

*Σουτ είναι ο μέσος όρος των σουτ που έκανε ανά αγώνα

https://www.youtube.com/watch?v=6CmbaCOEKWo

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα – Αργεντινή)

Μπορεί ο 31χρονος “μάγος” να μην έκλεισε τη σεζόν έτσι όπως θα ήθελε. Δεν μπόρεσε να κουβαλήσει την “Αλμπισελέστε” μέχρι την κορυφή του κόσμου. Ωστόσο ήταν για ακόμη μια φορά απολαυστικός.

Στην Ισπανία σάρωσε τα πάντα με τους “Μπλαουγκράνα”. Κατέκτησε με μεγάλη άνεση το νταμπλ και φυσικά ήταν ο μεγάλος ηγέτης της Μπαρτσελόνα σε όλες τις επιτυχίες, όντας καθοριστικός με τα πάρα πολλά γκολ και τις αμέτρητες ασίστ του.

Με το γνωστό του στιλ, τις απίθανες σόλο ενέργειές του, τις μπαλιές του που γίνονται με ακρίβεια… μοιρογνωμονίου. Το “φαρμακερό” αριστερό του πόδι και πολλά ακόμη χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του. Όλα αυτά τον κατατάσσουν στους βασικούς διεκδικητές της Χρυσής Μπάλας. Και πως να μην είναι άλλωστε;

Τα στατιστικά του:

ΓΚΟΛ ΑΣΙΣΤ ΣΟΥΤ ΠΑΣΕΣ
LA LIGA 34 12 5,5 81,2%
CHAMPIONS LEAGUE 6 2 5,8 80%
ΜΟΥΝΤΙΑΛ 1 2 4,5 82%
ΑΛΛΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ 5 4 5,7 83%
ΣΥΝΟΛΟ 46 20 5,4 81,5%

*Σουτ είναι ο μέσος όρος των σουτ που έκανε ανά αγώνα
*Πάσες είναι το ποσοστό στη ακρίβεια των μεταβιβάσεων

  • Αξίζει να σημειωθεί ότι και άλλοι παίκτες έχουν κάνει εξαιρετική σεζόν και διεκδικούν τη Χρυσή Μπάλα, όπως ο Σαλάχ, ωστόσο εμείς παρουσιάσαμε, εκείνους που θεωρούμε ότι θα βρεθούν στην τελική 4άδα.
    Δώστε εσείς την Χρυσή Μπάλα σε κάποιον!