Ο Κιμ Τιλί αγωνίζεται πλέον στην Γκραν Κανάρια και στις πρώτες του δηλώσεις μίλησε για τη νέα του ομάδα και την επιστροφή του στο ισπανικό πρωτάθλημα, μετά την παρουσία του στον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα για την πολύ μεγάλη ευκαιρία που μου έδωσε να επιστρέψω στην Ισπανία και να αγωνιστώ στην Euroleague. Πέρασα μία δύσκολη χρονιά, είμαι διψασμένος να αγωνιστώ ξανά και να δώσω τα πάντα για την ομάδα. Έχω εμπειρία από την Liga Endesa και την Euroleague και μπορώ να βοηθήσω την ομάδα με όσα έχω μάθει. 

Μπορώ να βοηθήσω σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού και ειδικά στην άμυνα. Είναι σημαντικό στην Euroleague να παίζεις σκληρά στην άμυνα. Έχω βελτιωθεί στα σουτ τριών πόντων. Είμαι ένας ολοκληρωμένος παίκτης.

Ήθελα να έρθω στην ομάδα, γιατί η Liga Endesa είναι η καλύτερη λίγκα. Επίσης, η Γκραν Κανάρια παίζει στην Euroleague. Ήταν προσωπικός μου στόχος να αγωνιστώ ξανά στο υψηλότερο επίπεδο και στην Ισπανία».

Όσον αφορά τους τραυματισμούς του: «Πριν από 2,5 μήνες έκανα την επέμβαση. Ακολουθώ πρόγραμμα αποθεραπείας για να είμαι στο 100% από την αρχή της σεζόν. Όλο το καλοκαίρι δουλεύω σκληρά. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως θα επιστρέψω στο υψηλότερο επίπεδο».

«Εδώ και πολλά χρόνια η Γκραν Κανάρια είναι ίδια. Είναι μία οικογένεια. Μου αρέσουν οι ομάδες που δεν αλλάζουν κάθε χρόνο και διατηρούν την ταυτότητά τους».