H Ευρωπαϊκή λίστα του Ολυμπιακού δεν είχε εκπλήξεις ούτε… εισόδους της τελευταίας στιγμής, οπότε στην ομάδα κινούνται σε… ρυθμούς Λουκέρνης. 

Το Ευρωπαϊκό παιχνίδι των Πειραιωτών, που θα σημάνει και την πρεμιέρα τους στο Γιουρόπα Λιγκ, είναι προ των πυλών. Είναι σίγουρο λοιπόν ότι άπαντες στον οργανισμό έχουν θέσει στόχο την πρόκριση.

Εννοείται ότι ακόμα και με κάποια κενά που θα καλυφθούν με μεταγραφές, η ομάδα του Ολυμπιακού είναι καλύτερη από τη Λουκέρνη.

Ο Ολυμπιακός διαθέτει παίκτες έμπειρους από μεγάλες διοργανώσεις και βέβαια ποιοτικούς, αρέσει δεν αρέσει σε κάποιους. Όπως έχουμε ξαναγράψει, ο Ολυμπιακός δεν  έχει ενθουσιάσει με την  απόδοση του σε κάποια φιλικά, αλλά αυτό δεν είναι και απαραίτητα κακό.

Διότι φανταστείτε η ομάδα να έπαιζε σούπερ ποδόσφαιρο μέσα στην προετοιμασία και στα επίσημα να είχαμε “στραβές” και “κλάματα”, το τι θα λεγόταν.

Μέσα από τα φιλικά βγάζεις συμπεράσματα. Ας μην ξεχνάμε παλαιότερες προετοιμασίες όπου ο Ολυμπιακός έβαζε.. τεσσάρες και πεντάρες σε τέτοια ματς και στα επίσημα είχε θέματα.

Ο Ολυμπιακός έχει έναν κανονικό προπονητή, τον Πεδρο Μαρτίνς, που δουλεύει σκληρά  και προσπαθεί  να βγάλει τον καλύτερο εαυτό της ομάδας. Τουλάχιστον σύμφωνα με τη λογική της προετοιμασίας αυτό είναι προγραμματισμένο για τα ματς με τη Λουκέρνη. Ο ίδιος “ψάχνεται” για κινήσεις ενίσχυσης, κάτι επίσης απόλυτα φυσιολογικό. Διότι δεν είναι εύκολο όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, να έρθουν παικταράδες του παρελθόντος. Ακόμα βρισκόμαστε 4-8 όπου ρόστερ συλλόγων δεν έχουν ξεκαθαρίσει, ενώ και πολλοί ελεύθεροι παίκτες δεν έχουν βρει ομάδες.

Εν κατακλείδι, ο Ολυμπιακός θα μπει πιο υποψιασμένος στα ματς με τους Ελβετούς και πιο προσεκτικός ίσως. Απέναντι σε μία ομάδα η οποία δεν πείθει ότι είναι καλύτερη και δεν είναι βέβαια, αλλά ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να υποτιμηθεί. Και είμαι σίγουρος ότι στον Ολυμπιακό θα είναι πολύ προσεκτικοί και θα δείξουν το πρόσωπο που πρέπει για να έρθει η πρόκριση.

ΥΓ1: Το θέμα Γκιγέρμε βαίνει θετικά.

ΥΓ2: Για τον Μήτρογλου αυτό που μπορεί να “έπαιζε” ήταν δανεισμός αλλά τα χρήματα είναι πολλά.